کسب نمایه IEEEبرای دومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی

 دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو در نشست خبری امروز ، دانشگاه علم و فرهنگ را وابسته به جهاد دانشگاهی دانست و افزود: مهمترین هدف این دانشگاه، ایجاد دانشگاه نسل سوم یا دانشگاه کارآفرین است که با برنامه ریزی‌های صورت گرفته تا چند سال آینده این دانشگاه به دانشگاه نسل سوم در جهت رفع نیازهای کشور تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین، یادآور شد: یکی از برنامه‌ها برگزاری همایش‌های علمی است که در این راستا در اردیبهشت ماه امسال اقدام به برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی خواهیم کرد.

خوشخو با بیان این که اولین دوره این کنفرانس در سال گذشته برگزار شده است، خاطر نشان کرد: قرار بود این کنفرانس به صورت دوسالانه برگزار شود؛ ولی به دلیل تقاضای دستگاه‌ها در حوزه وب، امسال دومین دوره این کنفرانس بین‌المللی را در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار خواهیم کرد.

وی با اشاره به توسعه وب در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: تنوع نیاز دستگاه‌ها موجب شده است تا به موضوع وب با رویکرد پژوهشی پرداخته شود و در این کنفرانس نیز با ارائه مقالات علمی و سخنرانی‌های مختلف ابعاد وب پژوهی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به دستاوردهای دوره قبل این کنفرانس، خاطرنشان کرد: در دوره قبل ایده‌های مختلفی در زمینه وب پژوهی ارائه شد که مورد توجه دستگاه‌های مختلف قرار گرفت.

وی با اشاره به ورود اندک ادبیات فارسی در حوزه وب، ادامه داد: بر اساس آمار سازمان فناوری اطلاعات ادبیات فارسی کمتر از 0.9 درصد به حوزه وب وارد شده که نیاز است با برنامه‌ریزی‌های تحقیقاتی و پژوهشی به این امر رسیدگی شود که این زمینه در کنفرانس وب پژوهی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

ایمانی خوشخو با اشاره به راه‌اندازی مرکز وب‌پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ تصریح کرد: راه‌اندازی این مرکز موجب خواهد شد تا به طور روزآمد به موضوع وب پژوهی پرداخته شود.

دکتر کارگر: در سطح آسیا نیز مشابه چنین رویدادی را نداشتیم

دبیر علمی دومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی گفت: امسال ماموفق شدیم نمایه IEEE (آی-تریپل-ئی /ai trɪpl i) را کسب کنیم؛ این نمایه یکی از مهمترین نمایه های مهم دنیا در حوزه برق ،الکترونیک و مخابرات است و کنفرانس های معتبر آی تی و برق از آن استفاده می کنند.

دکتر محمد جواد کارگر، در نشست مطبوعاتی امروز صبح گفت: بحث وب پژوهی اصلاحی است که ابتدا از دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شد. ما تاکنون نه تنها در کشور و منطقه بلکه در سطح آسیا نیز مشابه چنین رویدادی را نداشتیم. این مبحث فقط در کشورهای پیشرو اروپایی و آمریکا مطرح بود.

وی افزود: سالیانه کنفرانس جهانی با عنوان وب برگزاری می شود. ایده و محورهای اصلی برگزاری دومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی نیز از این کنفرانس جهانی گرفته شده است. هدف ما صرفا برگزاری این همایش نیست. اهمیت موضوع وب و بین رشته ای بودن این موضوع می تواند کشور ما را به عنوان قطبی در منطقه مطرح کند.

وی اظهار کرد: با وجود اینکه سال دوم برگزاری این کنفرانس است و ما در ابتدای راه قرار داریم اما از استقبال و بازتاب خوبی برخوردار بوده به طوی که امسال از کشورهای مختلف آمریکا، برزیل، آلمان، اوکراین، هند، مالزی، ترکیه و انگلیس به دبیرخانه این کنفرانس مقاله ارسال کرده اند.

وی بیان کرد: یکی از تفاوت های عمده این کنفرانس نسبت به سال گذشته، افزایش تعداد مقاله های لاتین آن است. میزان مقاله‌های لاتین به فارسی حدود 2 برابر شده است این امر نشان از آن دارد که چنین کنفرانسی در حوزه بین المللی کنفرانس بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر کارگر گفت:سال گذشته در مجموع 120 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شد که 100 مقاله به زبان فارسی بود. امسال 150 مقاله دریافت کرده ایم. از این میزان بیش از 90 مقاله به زبان لاتین است. نرخ پذیرش مقاله کنفرانس هم کاملا مطابق با استاندارد جهانی است. نرخ پذیرش مقاله ها در دنیا معمولا 30 درصد است .ما سعی کردیم برای حفظ کیفیت کنفرانس این استاندارد را رعایت کنیم به همین دلیل فقط 48 مقاله را برای ارایه شفاهی پذیرش کرده ایم؛ از 48 مقاله حدودا 25 مقاله به زبان لاتین است.

دبیر علمی دومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی ادامه داد: بحث نمایه سازی نیز یکی از مباحث مهم برگزاری کنفرانس ها محسوب می شود. خوشبختانه امسال با پیگیری هایی که ما انجام دادیم موفق شدیم نمایه IEEE (آی-تریپل-ئی /ai trɪpl i) را کسب کنیم؛ این نمایه یکی از مهمترین نمایه های مهم دنیا در حوزه برق ،الکترونیک و مخابرات است و کنفرانس های معتبر آی تی و برق از این نمایه استفاده می کنند؛ کنفرانس وب پژوهی اولین کنفرانسی است که در حوزه فضای مجازی موفق شده این نمایه را کسب کند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه قرار است این کنفرانس سالیانه باشد، دبیرخانه دایمی کنفرانس وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ دایر شده است. همچنین راه اندازی مرکزی به نام وب پژوهی نیز سال گذشته در کنفرانس مطرح شد که هم اکنون این مرکز در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرده است. هدف اصلی این مرکز تجاری سازی ایده ها ومقاله هایی ارایه شده به کنفرانس با توجه به نیاز جامعه و دستگاه ها و موسسه های علمی کشور است. این مرکز در حال توسعه است و می تواند به عنوان یک مرکز پژوهشی و کاربردی مطرح شود تا مقاله ها صرفا به روی کاغذ پیاده سازی نشوند؛ امروزه یکی از مشکل‌های ما در کشور چاپ کتابچه هایی در کنفرانس ها است. اغلب این کتابچه ها بی آنکه نگاهی به آن شود پس از مدتی دور انداخته می شوند. هدف ما این است که حداقل  20 درصد از این ایده ها به مرحله تجاری سازی و پیاده سازی برسند.

وی افزود: امروزه با توجه به اینکه وب یک موضوع  میان رشته ای است کارهای پراکنده ای در کشور انجام می شود. یکی از اهداف مهم ما با برگزاری این کنفرانس گردآوری افراد دانشگاه های مختلف است که کارهای پژوهشی مختلفی در این زمینه انجام داده اند.

وی به محورهای این کنفرانس اشاره کرد و افزود: در این کنفرانس به موضوع هایی مانند ارزیابی کیفیت وب، اقتصاد اینترنتی و مدل های کسب و کار، امنیت و حریم خصوصی در وب، بازیابی و ب و تحلیل محتوا، تحلیل رفتاری و شخصی سازی، تحلیل محیط های مجازی و شبکه های اجتماعی، تعامل انسان و رایانه، جامعه شناسی و اخلاقیات وب، رایانش وب در کاربردهای همراه، رسانه و ارتباط شناسی وب، سکوها و ابزارهای نرم افزاری وب، سکوهای رایانش توزیعی، انبوه، ابری، وب کاوی و وب معنایی پرداخته می شود.

وی به میهمان کنفرانس اشاره کرد و گفت: پرفسور آمیت شتس(Amit  Sheth) یکی از سخنرانان کلیدی این کنفرانس با موضوع داده های هوشمند است. هم اکنون تعداد ارجاع ها به مقاله های او بالغ بر 30 هزار است به همین خاطر پرفسور شتس هم اکنون به عنوان 100 دانشمند برتر حوزه کامپیوتر دنیا مطرح است. او صاحب چند اختراع است و مدیر یک شرکت حوزه آتی در ایالت اوهایو آمریکا است؛ اغلب پروژه های ملی آمریکا در این شرکت انجام می شود.

گفتنی است دومین کنفرانس بین المللی وب پژوهی صبح روز چهارشنبه هشتم اردیبهشت در دانشگاه علم و فرهنگ برگزاری می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا