دستکاری ژنتیکی قارچ برای حفظ رنگ سفید
در دنیای امروزی ما علوم ژنتیک به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های تعیین کننده مطرح است و در این میان بسیاری از دانشمندان این رشته به فکر بهبود ژنتیکی مواد غذایی برای نسل آینده بشر هستند. البته دستکاری زنتیکی هنوز مورد پذیرش کامل قرار نگرفته است و برای نمونه این روز ها بحث های اخلاقی درباب اصلاح ژنتیکی جنینی انسان به شدت بالا گرفته است.
از آنجایی که این روش برای تاثیر بر روی دی ان ای از باکتری یا ویروس خاصی استفاده نمی کند، این قارچ ها را نمی توان به عنوان آفات گیاهی در نظر گرفت.
با این وجود این فرایند موجب نشده است تا دانشمندان از تلاش دست بردارند و در همین راستا نیز به تازگی وزارت کشاورزی ایالات متحده اولین ارگانیزم اصلاح شده بر اساس روش ویژه خود به نام کریسپر (CRISPR) را ارائه کرده است. در حقیقت کریسپر روش ویرایشی جدیدی است که با استفاده از آن می توان ژن های هر ارگانیزمی را به راحتی تغییر داد.
بر همین اساس نیز دانشکده علوم کشاورزی ایالت پن از این روش برای اصلاح قارچ های سفید استفاده کرده و فنوتیپ جدیدی را به آن افزوده است که از قهوه ای شدن قارچ جلوگیری می کند. این فنوتیپ وظیفه خود را با کاهش آنزیم پلی فنل اکسیداز (که موجب قهوه ای شدن قارچ می شود) به انجام می رساند. گزارش ها در این باره حاکی از این هستند که از آنجایی که روش کریسپر برای تاثیر بر روی دی ان ای از باکتری یا ویروس خاصی استفاده نمی کند، این قارچ ها را نمی توان به عنوان آفات گیاهی در نظر گرفت.
با این حال لازم است بدانید که این قارچ ها قبل از تولید انبوه باید آزمایش های بسیار زیادی را با موفقیت پشت سر بگذارند و انجام این فرایند خود بسیار زمان بر است و بدون تائید مرکز دارویی این کشور، امکان عرضه این قارچ ها به بازار وجود نخواهد داشت.
منبع: Engadget
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
No tags for this post.