تجارت بین‌المللی به طبیعت مناطق استوایی آسیب زده است

کشورهای واقع در مناطق استوایی در میان بزرگترین صادرکنندگان اقلام کلیدی کشاورزی مانند روغن پالم، برنج، سویا و نیشکر قرار دارند؛ آنها همچنین منبع اصلی زمین‌های جدید برای کشاورزی به هزینه (نابودی) جنگل‌ها هستند.

درحالیکه تجارت بین‌المللی منافع اقتصادی زیادی برای کشورهای صادرکننده به همراه دارد، مطالعه اخیر که توسط محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) انجام شده نشان می‌دهد، منافع حاصل از تجارت جهانی قادر به جبران خسارات ناشی از نابودی جنگلها و اکوسیستم کشورهای استوایی نیست.

هزینه تجارت بینالمللی

منافع حاصل از تجارت جهانی قادر به جبران خسارات ناشی از نابودی جنگل‌ها و اکوسیستم کشورهای استوایی نیست.

از اواخر قرن بیستم، حجم تجارت جهانی بصورت تصاعدی افزایش یافته و تقاضا برای محصولات کشاورزی، دامی و غلات با رشد مواجه شدند. برای تولید این محصولات، کشورهای استوایی، جنگل‌های خود را برای تولید غلات و محصولات دامی از بین بردند که این مسأله منجر به آسیب جدی به تنوع زیستی و اکوسیستم این مناطق و به تبع آن افزایش میزان انتشار دی اکسید کربن شد.

در این مطالعه، داده‌های 85 کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و این اطلاعات، با تخمین زمین‌های مورد استفاده در کشورهای استوایی برای تولید محصولات (کشاورزی و دامی) ترکیب شدند.

یافته‌های بدست آمده برای نخستین بار نشان داد، اکثر کشورهای استوایی بدلیل تخریب جنگل‌ها، متحمل زیان اقتصادی زیادی می‌شوند که این رقم سالانه بالغ بر 1.7 تریلیون دلار ارزیابی می‌شود. در صدر این فهرست کشورهای برزیل، تایلند، هند، ویتنام و اندونزی قرار دارند که در آنها، بخش زیادی از زمین‌ها برای تولید الوار، غلات و محصولات دامی برای صادرات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته رومان کاراسکو، استادیار علوم زیستی دانشگاه ملی سنگاپور و سرپرست تیم تحقیقاتی، تجدیدنظر در استراتژی‌های استفاده از زمین، ضروری‌ترین اقدام از سوی کشورهای استوایی است؛ درغیر اینصورت روند جنگل‌زدایی ادامه داشته و این مسأله منجر به بروز عواقب جدی زیست محیطی خواهد شد.

کاهش هزینههای زیست محیطی

محققان درحال ارزیابی اقداماتی هستند که می تواند به کاهش هزینه‌های زیست محیطی ناشی از جنگل زدایی کمک کند و درعین حال پاسخگوی نیاز فزاینده جهان به محصولات دامی و کشاورزی باشد.

برخی از اقدامات بالقوه می‌تواند شامل اعمال مالیات خدمات اکوسیستم بر تجارت بین‌المللی، حق بیمه برای محصولات کشاورزی دوستدار محیط زیست یا افزایش کشاورزی در زمین‌های جایگزین باشد.

نتایج این پژوهش بصورت آنلاین در مجله Ambio منتشر شد.

 

منبع: Phys.org

ترجمه: معصومه سوهانی

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا