كاهش اندازه دور كمر، ضروری برای دیابتی ها
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی یونایتدپرس، وقتی صحبت از سلامتی قلب به میان می آید، نتایج تحقیق جدید این استدلال را تقویت می كند كه بدن گلابی شكل بهتر از بدن سیبی شكل است كه در آن، قسمت كفل ها سنگینی می كند و اطراف شكم چاقتر می شود.
دكتر برنت موهیلستین نویسنده این تحقیق در مركز قلب اینترمانتین در سالت لیك Salt Lake گفت: چاقی شكمی در قیاس با چاقی سایر قسمت های بدن، ارتباط بیشتری با انسداد عروق (پلاك هایی در شریان ایجاد می كند) دارد.
محققان دریافتند كه افزایش اندازه دور كمر عملكرد بطن چپ قلب را بدتر می كند. بنابر این ارتباط بین عملكرد بطن چپ قلب و اندازه دور كمر حتی پس از تنظیم وزن بدن همچنان اهمیت دارد.
نویسنده این مطالعه خاطرنشان كرد: بطن چپ محفظه پمپاژ اولیه قلب است و عملكرد غیر عادی بطن علت رایج بیماری ها و اختلالات عملكرد قلب از جمله نارسایی احتقانی آن است.
موهیلستین افزود: كاهش اندازه دور كمر خطر حمله قلبی را كاهش می دهد.
برای این مطالعه محققان، دور كمر، مجموع وزن بدن و شاخص وزن بدن BMI در 200 داوطلب مرد و زن مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 را اندازه گیری كردند. گرچه دیابت می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد، اما شركت كنندگان در شروع این مطالعه به هیچ یك از علائم بیماری قلبی مبتلا نبودند.
محققان با استفاده از اكوكاردیوگرافی كه نوعی سونوگرافی است، عملكرد قلب شركت كنندگان را بررسی كردند و دریافتند هنگامی كه سایز كمر افزایش می یابد، بطن چپ بسیار بد عمل می كند و با كاهش سایز دور كمر، وضعیت قلب بهبود می یابد.
نویسندگان این مطالعه متذكر شدند كه ارتباط بین دور كمر و كاهش عملكرد قلب مستقل از مجموع وزن بدن و شاخص جرم بدن بودند.
دكتر سارا سامان، متخصص قلب و عروق در بیمارستان قلب بیلور پلنو در تگزاس گفت: این نتایج موید پژوهش های قبلی است و نشان می دهد كه چربی در ناحیه شكم بسیار خطرناك تر از چربی در قسمت های دیگر بدن است.
به گفته محققان، در این مطالعه همچنین مشخص شد كه در مجموع چربی شكمی عارضه جانبی بیشتری روی مردان در قیاس با زنان دارد.
آنها معتقدند كه اندازه دور كمر در زنان نباید از 90 سانتی متر تجاوز كند و در مردان باید حدود 100 سانتی متر باشد.