تحقق اقتصاد مقاومتی با کاهش واردات و حمایت از تولید داخلی
علی ایرانپور در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس با اشاره به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل»، اظهار کرد: نکته ای که می بایست در مورد نامگذاری هر سال مورد توجه قرار بگیرد این است که مقام معظم رهبری در دو حوزه، دغدغه بیشتری دارند؛ اقتصاد و معیشت مردم و نیز مسایل فرهنگی. اما در این سال ها می بینیم که نامگذاری ها عمدتا با معیشت مردم سر و کار داشته و این گویای آن است که این موضوع از مهم ترین مطالبات و دغدغه های مقام معظم رهبری است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: شاید دلیل نامگذاری دو سال به نام اقتصاد مقاومتی این باشد که ما نتوانستیم این بحث را آنگونه که شایسته است، دنبال کنیم. اینکه در نامگذاری امسال، عنوان «اقدام و عمل» مورد اشاره قرار گرفته، بدین معناست که باید اقدامات عملی و نتایج مثبت اقتصاد مقاومتی را ببینیم. اگر قرار بر گفته و شعار باشد که در این رابطه شعارهای زیادی داده شده اما در عمل آن را ندیدیم.
وی یادآور شد: وقتی به سخنرانی های مقام معظم رهبری توجه می کنیم، در می یابیم که ایشان بعضا در طول سال گلایه ها و توصیه هایی هم داشته اند. مثلا اواخر پارسال بحث ممنوعیت کالاها و محصولاتی که در داخل کشور تولید می شود را برای چندمین بار بیان کردند و این را به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی برشمردند.
ایرانپور ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یک حوزه گسترده است و زمانی به صورت عملیاتی اجرا خواهد شد که هم به طور کامل آن را بشناسیم، هم اعتقاد کامل به آن داشته باشیم و هم سیاست ها و برنامه های ما در راستای بند بند اقتصاد مقاومتی باشد، وگرنه نتیجه ای نخواهیم گرفت.
ما در عین حال که می خواهیم برنامه های اقتصاد مقاومتی را پیاده کنیم و از توان بومی و تولیدات داخلی حمایت کنیم، می بایست حداقل واردات را داشته باشیم
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به انتخاب وزارت جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه برتر در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، گفت: اگر بخواهیم کارشناسانه و منصفانه بررسی کنیم، من معتقدم که عملکرد وزارت جهاد کشاورزی هم نکات مثبت داشته و هم نکات منفی. مثبت از این نظر که با وجود خشکسالی های چند سال اخیر و تداوم آن، در زمینه رسیدن به مرز خودکفایی گندم، قدم های خوبی برداشته است. حتی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کردند که سال 95 نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت و این خبر خوبی برای مردم است. در زمینه افزایش تولید هم برنامه های خوبی اجرا شده است. همچنین توسعه روش های آبیاری نوین که با اهتمام وزارت جهاد کشاورزی دنبال می شود در کنار مکانیزه کردن بخش کشاورزی از اقدامات مثبتی است که صورت گرقته است.
وی تاکید کرد: البته به نظر می رسد مشکلاتی هم وجود داشته و ما وارداتی را شاهد بودیم که به هیچ عنوان نیازی به آن نبوده است. مثلا در دو سه سال اخیر، واردات برنج به طرز فاجعه آمیزی صورت گرفته است در حالی که دلیلی مبنی بر واردات این همه برنج وجود نداشت. نتیجه آن هم انبارهای برنج فاسد و اما و اگرهای دیگر بود.
ایرانپور در پایان تصریح کرد: ما در عین حال که می خواهیم برنامه های اقتصاد مقاومتی را پیاده کنیم و از توان بومی و تولیدات داخلی حمایت کنیم، می بایست حداقل واردات را داشته باشیم. یعنی اینقدر شرایط واردات سخت شود که ترجیح بدهند از تولیدکننده داخلی حمایت کنند. اگر این اتفاق بیفتد، خیلی از مشکلات ما مرتفع خواهد شد.
No tags for this post.