شناسایی فوری خطای خطوط انتقال برق
سیدماکان ترابی از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا نام این دستگاه را «دستگاه پایش و هشدار اتصال کوتاه در خطوط 20 کیلوولت» دانست و گفت: یکی از مشکلات خطوط توزیع 20 کیلو ولت این است که به دلیل ماهیت تار عنکبوتی آنها بر خلاف انتقال، یافتن محل خطای خطوط مشکل است.
وی با تاکید بر این که پیدا کردن خطا در خطوط توزیع 20 کیلوولت به صورت سنتی انجام میشود، اظهار کرد: به این منظور اکیپهایی برای یافتن خطا در خطوط اعزام میشوند و در صورت شناسایی اتفاقی خطا، اقدام به رفع خطا خواهد شد.
ترابی با بیان این که تا یافتن و رفع خطا ممکن است برخی مناطق تا چندین ساعت دچار قطع برق شوند، اضافه کرد: خطاهای خطوط 20 کیلوولت شامل اتصال فازها به یکدیگر و نیز اتصال فازها به زمین میشود.
این محقق ادامه داد: از این رو با حمایت شرکت توزیع برق استان سمنان اقدام به طراحی و ساخت دستگاه پایش و هشدار اتصال کوتاه در خطوط 20 کیلوولت کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در این دستگاه به محض خطادار شدن قسمتی از فیدر 20 کیلوولت، محل خطا از طریق ارسال پیامک به بهره بردار ارسال میشود، ضمن آن که بر روی نقشه GPS موجود در کامپیوتر بهره بردار، فیدر 20 کیلوولت محل خطا قرمز رنگ میشود.
ترابی با اشاره به نحوه نصب این دستگاه در خطوط انتقال، توضیح داد: این دستگاه در طول خطوط 20 کیلوولت در هر جایی که انشعاب گرفته شده باشد، بدون نیاز به بریدن خط و یا قطع برق قابل نصب است و قادر است قسمت معیوب فیدر را در سریعترین زمان ممکن شناسایی کند.
محقق طرح، نحوه ارسال دادههای این دستگاه را از طریق بسترهای مخابراتی موجود دانست و با تاکید بر این که برای این امر نیاز به سرمایه گذاری جدیدی نیست، یادآور شد: با برنامهنویسی که برای این دستگاه شده، این دستگاه قادر به شناسایی تمام خطاهای موجود در خطوط انتقال است.
وی ادامه داد: از دیگر کاربردهای این دستگاه قطع برق از راه دور در قسمت خطادار است که برای این منظور نیاز به وجود دیژنکتور (کلیدی برای قطع برق و وصل خط و حفاظت شبکه) است.
ترابی با اشاره به کاربردی شدن این دستگاه، گفت: دستگاه پایش و هشدار اتصال کوتاه در خطوط 20 کیلوولت منطقه چشمه علی سمنان نصب شد که مورد تائید قرارگرفت و تائیدیههای لازم از سوی پژوهشگاه نیرو نیز دریافت شد.
این دستگاه با همکاری محمد مهدی حسینی ساخته شده است.
No tags for this post.