شاهکارهای تاثیرگذارترین معمار زن در تاریخ

به دلیل خدمات شایانی که زاها حدید به دنیای طراحی مدرن ارایه کرده است، به طور مختصر، تعدادی از مشهورترین و به‌یادماندنی‌ترین آثار وی را یادآور می‌شویم.

001

مرکز «حیدر علیف» در آذربایجان، یکی از بهترین آثار حدید. عکس از «ایوان بان»

زاها حدید در سال 1950 میلادی در بغداد متولد شد. او در دانشگاه آمریکایی بیروت، ریاضیات خواند و سپس در سال 1972 به مرکز معماری لندن پیوست.

او 7 سال بعد، استودیوی طراحی خودش را تاسیس کرد. یکی از اولین کارهای او، مرکز آتش‌نشانی «ویترا» (Vitra) در راین آلمان بود که به خوبی نمایان‌گر اسلوب ایده‌پردازی متمایز زاها حدید است.

002

مرکز آتش نشانی «ویترا» (Vitra) در راین آلمان

زاها حدید به دلیل طراحی موزه‌ی ملی هنر قرن بیست و یکم ایتالیا در رم برنده‌ی جایزه‌ی معماری شد. این سازه که ساخت آن در سال 2009 به پایان رسید، ترکیبی از خطوط پیچیده و اشکال منحنی است که سریعا نظر موافق منتقدان را به خود جلب کرد.

003

موزه‌ی ملی هنر قرن بیست و یکم اتالیا در رم

از دیگر شاهکارهای وی می‌توان به مرکز ورزش‌های آبی لندن و خانه‌ی اپرای گوانجو اشاره کرد که نام وی را بیش از پیش به عنوان یک معمار رده اول مطرح ساختند.

004

مرکز ورزش‌های آبی لندن برای المپیک 2012

یکی از شاهکارهای زاها حدید، مرکز حیدر علیف در آذربایجان است. این بنا با خطوط منحنی خود، به نحوی استادانه از سایر آثار معماری دوره‌ی خود متمایز شده است.

زاها حدید اولین معمار زن است که برنده‌ی جایزه‌ی «پریتزکر» شد. وی دو بار جایزه‌ی معماری استرلینگ را ازآن خود کرد و در سال 2016 اولین زنی بود که به طور مستقل مدال طلای ریبا (استودیوی سلطنتی معماران انگلیسی) را دریافت کرد.

متمایز، پرکار و مجاب کننده؛ زاها حدید همیشه از چارچوب‌های موجود فاصله گرفت و به شیوه‌های طراحی متداول، قانع نبود. مرگ او، فقدان بزرگی برای دنیای طراحی و معماری است. اما میراث او پا برجا خواهد ماند.

منبع:دیجی کالا

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا