چاپستیک قند خون را پایین می آورد
به گزارش ایرنا، روزنامه استریت تایمز سنگاپور روز جمعه نوشت این تحقیق که به وسیله مراکز دانشگاهی و موسسات پزشکی سنگاپور انجام شده است و در آن عادت های غذایی افرادی که برای خوردن برنج از قاشق، دست و چاپستیک استفاده می کنند مورد مطالعه قرار گرفته است.
چاپستیک یا چوبک غذاخوری میله از عاج یا چوب است که مردم آسیای شرقی برای خوردن غذا و برنج از آن استفاده می کنند.
جیکومار هنری، مدیر مرکز بالینی تحقیقات تغذیه سنگاپور که مدتی از زندگی خود را در انگلستان گذرانده با مشاهده عادت های غذایی مردم غرب با جنوب شرق آسیا، این سئوال را از خود پرسیده بود که آیا استفاده از دست، قاشق و چاپستیک در سلامتی افراد نقش دارد؟
وی توضیح داد که کمتر خوردن، کمتر جویدن و آهسته خوردن یا هضم غیرکامل کربوهیدارت ها در نهایت منجر به کاهش قند خون می شود.
به گفته وی، از آنجایی که استفاده از چاپستیک باعث می شود فرد غذای کمتری را در طول مدت زمانی بیشتر تناول کند، این امر باعث کاهش قندخون می شود و در نهایت خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
در بخش نتایج این تحقیق ذکر شده است کسانی که از چاپستیک استفاده نمی کنند، می توانند با کمتر خوردن و لقمه های کوچک به کنترل قند خون خود کمک کنند.
دیابت یا بیماری قند یک اختلال متابولیک در بدن است. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین می رود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط مکانیزم های مختلفی است.
براساس آمار انجمن دیابت ایران و مطالعات کشوری، در حال حاضر بیش از 10 درصد جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند و میزان شیوع این بیماری رو به افزایش است.
در حال حاضر حدود 400 میلیون نفر نیز در جهان مبتلا به دیابت هستند که نیمی از این افراد از دیابت خود بی خبرند و دیابت هر ساله سبب مرگ بیش از پنج میلیون نفر می شود، یعنی هر 6 ثانیه یک نفر به علت دیابت جان خود را از دست می دهد.
آمار نشان می دهد هزینه درمان دیابت و عوارض آن در جهان بیش از 550 میلیارد دلار در سال است.