تشخیص آسیب مغزی خفیف با آزمایش خون

محققان در مدت سه سال این آزمایش خون را برای حدود ٦٠٠ بیمار انجام دادند و ضربات خفیف تا متوسط وارد شده به سر را با دقت 97 درصد تشخیص دادند.
ضربه به سر شایعترین و خفیف ترین نوع ضربه مغزی است و تحقیق این پژوهشگران نشان داده که ضربه به سر باعث آزاد شدن پروتئینی به نام پروتئین اسیدی رشته ای گلیایی (GFAP) می شود.
این پروتئین می تواند از سد خونی-مغزی عبور کند و وارد گردش عمومی خون در بدن شود بنابراین قابل اندازه گیری است و تا یک هفته پس از ضربه به سر می توان آن را ردیابی کرد.
دکتر لیندا پاپا متخصص طب اورژانس و از نویسندگان این تحقیق می گوید: علائم ضربه به سر، یا به عبارت دیگر ضربه مغزی خفیف یا متوسط، ممکن است بسیار خفیف باشند و اغلب با تاخیر ظاهر می شوند، در بسیاری موارد حتی چند روز بعد بروز می کنند. این روش می تواند برای تشخیص ساده و دقیق، به ویژه در کودکان، ابزار مهمی را در اختیار پزشکان قرار دهد تا با اطمینان خاطر درمان مناسب را انجام دهند.
به گفته این کارشناس، اگر مشکل این افراد به درستی تشخیص داده نشود و درمان مناسب برایشان انجام نگیرد ممکن است باعث عوارض درازمدت شود. به این ترتیب تشخیص پزشکی دیگر بر اساس حدس نخواهد بود و پزشکان صرفا با اندازه گیری یک نشانگر در خون به تشخیص می رسند.
به گفته محققان، اندازه گیری این پروتئین می تواند به جراحی سریع کسانی منجر شود که به علت آسیب مغزی در خطر مرگ یا عوارض ماندگار بسیار شدید هستند.
به گزارش ایرنا از بی بی سی ورلد، دکتر پاپا می گوید: پزشکان تلاش دارند که موارد سی تی اسکن را در بیماران، به خصوص کودکان کاهش دهند چون آنها به عوارض پرتو حساس تر هستند. این آزمایش ساده خون تقریبا به همان اندازه سی تی اسکن به ما اطلاعات می دهد.
به گفته وی، استفاده از این شیوه نحوه بررسی و تشخیص ضربه به سر را متحول خواهد کرد. 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا