زنبورهای عسل دارای سیستم اخطار هوشمند طبیعی هستند

به تازگی تیمی متشکل از زیست شناسان در ایالات متحده آمریکا به بررسی رفتارهای گروهی زنبورهای عسل پرداخته  و مطالعاتی گسترده در این رابطه انجام داده اند . این دانشمندان  موفق  به کشف ارتباطی به شکل پالس های ارتعاشی در میان زنبور های عسل شده اند که نشان می دهد این حشرات با کمک این روش هم نوعان خود را نسبت به تهدبدات گوناگون آگاه می کنند .

زنبور ها از سیگنال های متفاوتی  جهت اطلاع رسانی زنبور های دیگر استفاده می کنند که از آن جمله می توان به مقابله با تهدید ها تا کمین دشمنان و خطرات بالقوه اشاره کرد. سیگنال هایی متشکل از رنج هایی گوناگون جهت هشدار در برابر دشمنانی همانند زنبور های سرخ که به عنوان بزرگترین دشمنان زنبور های عسل شناخته می شوند ، از این دست به شمار می آیند .

 جیمز نیاه ، استاد زیست شناسی دانشگاه کالیفرنیا در این خصوص اظهار کرد : سیگنالهای کد گذاری شده در سطوح مختلف  بین زنبور ها جا به جا شده و هر کدام از این پالس ها حامل پیام هایی با معانی مختلف خواهد بود. وی همچنین با استناد به بررسی طولانی مدت خود روی این گونه از حشرات که طی شش سال تداوم داشت ، گفت : این سیگنال ها تنها در شرایط خطر استفاده نمی شود و استفاده از آن در هنگام یافتن منابع غذایی نیز در میان زنبور ها مشاهده شده است .

پژوهش های انجام شده در این رابطه تائید می کند که زنبور ها از سیگنال های متفاوتی جهت اطلاع رسانی زنبور های دیگر استفاده می کنند که از آن جمله می توان به مقابله با تهدید ها تا کمین دشمنان و خطرات بالقوه اشاره کرد. سیگنال هایی متشکل از رنج هایی گوناگون جهت هشدار در برابر دشمنانی همانند زنبور های سرخ که به عنوان بزرگترین دشمنان زنبور های عسل شناخته می شوند ، از این دست به شمار می آیند .

در ادامه این تحقیقات مشخص شد که به میزان قدرت دشمن و تهاجم آن ، سیگنال های مورد نظر افزایش یافته و هر چقدر دشمن و یا متجاوز قویتر باشد ، سیگنال های تولید شده بیشتر خواهد بود و بدین گونه سعی میشود که زنبور های دیگر را با فرستادن پیام هایی با فواصل کمتر بیش از پیش آگاه کنند .

در پایان لازم به ذکر است که به اذعان محققان این حوزه ، اولین مجموعه از جابجایی پیغام ها و یا به زبانی ساده تر اطلاع رسانی در میان حشرات را با استفاده از سیگنال هایی از این دست در بین زنبورها شاهد هستیم .

شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از ان  در آخرین شماره نشریه علمی PLOS  در حوزه زیست شناسی منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد..

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا