پرخوری روانی دیگر چیست؟!

ریحانه عزیزی، روانشناس در گفت‌و گو با باشگاه خبرنگاران جوان  گفت: حالت پرخوری روانی موقت است و افرادی که نسبت به سایز چاق تر هستند و یا نگران، شکل ظاهری خود هستند در شرایط هیجانی مانند هنگام اضطراب و خشم و یا حتی هنگام دیدن یک فیلم پر هیجان به پرخوری روی می‌آورند.

وی افزود: تنش‌های هیجانی که فرد دچار آن می‌شود می‌تواند یک سری از دستگاه‌های بنیادی مغز را فعال کند که فعالیت این دستگاه‌ها در بعضی شرایط منجر به پرخوری می‌شود.

وی در خصوص اختلال پرخوری روانی گفت: این اختلال به گونه‌ای است فرد دچار یک بر انگیختگی ناگهانی می‌شود به صورتی که یک میل مهار شدنی نسبت به خوردن غذا دارد. مدت زمان این پرخوری روانی کوتاه است به طوری که ممکن است از چند دقیقه تا نهایتا چند ساعت باشد.

عزیزی ادامه داد: مقدار غذایی که افراد دچار اختلال روانی در این مدت می‌خورند خیلی بیشتر از مقدار غذایی است که افراد معمولی در همین بازه‌ی زمانی مصرف می‌کنند.

عزیزی تصریح کرد: این افراد عموما قادر کنترل و مهار میل خود نیستند و بیشتر سراغ غذاهایی با کالری بالا مانند غذاهای شیرین می‌روند.

وی اظهار داشت: این عارضه عموماً در نوجوانی بروز می‌کند و در خانم ها بیشتر از آقایان است و می‌تواند نتیجه رویدادی خاص مانند افسردگی و یا دل مشغولی باشد. پرخوری سبب آسیب زدن به دستگاه گوارش و یا باعث بی نظمی در قاعدگی خانم‌ها می‌شود.

عزیزی خاطرنشان کرد: این افراد پس از هجوم بردن به غذا عموماً دچار عذاب وجدان می‌شوند و حاضرند به هر قیمتی در سدد جبران پر خوری خود برآیند به گونه‌ای که ممکن است خود را واردار به استفراغ کنند و یا پس از پرخوری رژیم غذایی سخت بگیرند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا