میکرو روبات هایی با منبع انرژی باکتریایی

پروفسور مینجون کیم (MinJun Kim) از دانشگاه درکسل و تیم تحقیقاتی تحت نظارت او به تازگی توانسته اند تا با به کارگیری باکتری ها با روشی ویژه میکرو روبات ها را به نحوی برنامه ریزی کنند که بتوانند به راحتی و بدون برخورد کردن با موانع به شنا بپردازند.

دانشمندان در تحقیق جدید خود الگوریتمی را ایجاد کردند که این ماشین های کوچک با استفاده از آن می توانند در میدان الکتریکی خود موانع را شناسایی کرده و از آنها دوری کنند.

برای توضیح این امر باید گفت که میکرو ارگانیسم هایی به نام Serratia marcescens که عموما با عفونت های تنفسی مرتبط هستند بار منفی خاصی را با خود حمل می کنند. اگر شما یک قطعه بسیار کوچک را به آن بار آغشته کنید می توانید میکروروباتی با بار منفی داشته باشید که می تواند شناور بماند و با استفاده از میدان های الکتریکی وارد شده بر محیطش به شنا بپردازد.

کیم یاد آور شد که این روش در سال 214 میلادی کشف شده است اما او و همکارانش در تحقیق جدید خود الگوریتمی را ایجاد کردند که این ماشین های کوچک با استفاده از آن می توانند در میدان الکتریکی خود موانع را شناسایی کرده و از آنها دوری کنند. این موانع عمدتا در کناره های اشیا موجود در آب شناسایی می شوند. علاوه بر این این روبات ها با دور زدن موانع یاد شده از هرچیزی که سد راه آنها شوند نیز دوری می کنند. کیم در این باره بیان کرد که این سطح از خودمختاری در نوع خود قدم بسیار مهمی است و می توان با استفاده از یافته های این تحقیق به ساخت میکرو روبات هایی برای رساندن دارو و ساختارهای بسیار ریز به بدن پرداخت.

او هم اکنون در کار بر روی میکرو روبات هایی است که بتوانند سلول های زنده را نیز در محیط آزمایشگاهی دستکاری کنند. این سیستم در کنار تمامی کارایی های خود می تواند برای کنترل رشد سلول های میله ای برای اهداف تحقیقاتی و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

 

منبع: engadget

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا