پلنگ ایرانی بیمه شد

به گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، علی تیموری اظهار کرد: در راستای استفاده از ظرفیت های صنعت بیمه به منظور ارتقای شرایط حفاظتی گونه های در معرض خطر انقراض در کشور و به عنوان یکی از اقدامات حائز اولویت در برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی، رایزنی با بیش از 13 شرکت بیمه برای اجرایی کردن مدل بیمه طراحی شده در این برنامه طی چند ماه گذشته در دستورکار قرار گرفت که در نهایت امروز بیمه نامه جامع پلنگ ایرانی برای اولین بار در کشور صادر شد.
وی اظهار کرد: این بیمه نامه موضوعات اصلی خسارات دام اهلی (گوسفند، بز، اسب، استر، الاغ، قاطر، گاو، شتر، سگ گله و نگهبان) ناشی از حمله پلنگ و یا گرگ و موارد احتمالی آسیب های جسمی اشخاص ثالث را پوشش می دهد. 
تیموری افزود: همچنین خسارات وارده به محیط زیست ناشی از تلفات پلنگ در اثر عواملی همچون حوادث جاده ای، طعمه مسموم، خشکسالی، سیل، آتش سوزی و سایر موارد (غیر از مرگ به دلیل کهولت سن) به منظور بهبود شرایط حفاظتی و کاهش عوامل تهدید گونه، به عنوان یکی از موضوعات تحت پوشش این بیمه نامه، مطرح شده است.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های بارز مدل بیمه طراحی شده و بیمه نامه جامع صادر شده، لحاظ کردن دو گونه پلنگ و گرگ به صورت توامان در شرایط بیمه است که در موفقیت این بیمه نامه و ساماندهی موضوع خسارات تاثیر بسزایی خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید ضمن قابل تقدیر دانستن این اقدام داوطلبانه شرکت 'بیمه ما' و تلاش های انجام شده به منظور صدور این بیمه نامه در آخرین روزهای سال 1394، حمایت از گونه های در معرض خطر انقراض و به ویژه پلنگ ایرانی را مسئولیت اجتماعی اقشار مختلف برای حفظ سرمایه های ملی ایران عنوان کرد.
ضمن اجرایی شدن این بیمه نامه از تاریخ 26 اسفندماه 1394، انعقاد تفاهم نامه همه جانبه مربوطه فی مابین سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت بیمه ما و صندوق ملی محیط زیست در سال 1395 انجام خواهد شد.

** پلنگ ایرانی 
پلنگ ایرانی بزرگترین یا یکی از بزرگترین زیرگونه های پلنگ است که بومی غرب آسیا است و در فهرست گونه های 'در معرض خطر انقراض' قرار دارد.
این پلنگ در بیشتر نقاط ایران یافت می شود اما اندازه و رنگ آنها با هم تفاوت قابل توجهی دارد. به طور کلی طول بدن پلنگ های بالغ به 160 و گاهی تا 180 سانتیمتر می رسد و طول دم آنها 110 سانتیمتر است. وزن این پلنگ نیز تا 90 کیلوگرم و ارتفاع آن تا شانه تا 75 سانتیمتر می رسد.
ایران مهمترین زیستگاه پلنگ در خاورمیانه است و جمعیت مناسب پلنگ در این کشور امکان بقای گروه های کوچک این حیوان در قفقاز، شرق ترکیه و ترکمنستان را از راه مهاجرت های بین مرزی افزایش می دهد. 
اصلی ترین تهدید پیش روی بقای این حیوان جدا شدن زیستگاه ها و قطع ارتباط ژنتیکی گروه های مختلف این حیوان است که معمولا به تشکیل گروه های بسیار کوچک منجر شده است. به طوری که در همه قلمرو زیستی این حیوان هیچ گروه جمعیتی وجود ندارد که دربرگیرنده بیش از 100 پلنگ بالغ باشد.
کاهش طعمه بر اثر شکار انسان ها، گسترش زیربنایی، مزاحمت های انسانی و از میان رفتن زیستگاه (شامل چیدن گیاهان و قارچ های خوراکی، ساخت معدن، جاده سازی، جنگل زدایی، آتش سوزی و چرای دام) عواملی است که منجر به تکه تکه شدن زیستگاه های این حیوان شده است. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا