تأثیر داروهای درمانی دیابت بر احتمال بروز سرطان پستان
زنان دیابتی که به جای انسولین متفورمین استفاده میکنند، در معرض خطر پایینی از سینههای متراکم قرار دارند.زنانی که بیش از 75 درصد حجم پستانی متراکم داشتند در مقایسه با زنانی که تراکمی کمتر از 5 درصد داشتند، چهار الی شش برابر در معرض خطر سرطان پستان قرار داشتند. به گفته محققان این یافته تنها نشانگر یک رابطه است و موید رابطه علت و معلولی نیست.
بر اساس این پژوهش، بیش از 5600 زن که طی سالهای 1993 تا 2001 تحت ماموگرافی قرارگرفته بودند، بررسی شدند. اکثر این زنان یائسه بودند و تقریباً دو درصد از زنان دیابت داشتند.
در این تحقیق مشخص شد، زنانی که تزریق انسولین داشتند بیش از دو برابر احتمال پستانهای چرب و متراکم در آنها وجود دارد. در همین حین زنان مبتلا به دیابت که شرایط خودشان را با رژیم و داروهای غیرانسولینی کنترل کردند، احتمال پستان متراکم در آنها کمتر است.
بیماری دیابت پیش از این با خطر بالای سرطان پستان مرتبط بوده است اما اینکه دقیقاً منشأ این رابطه چیست مشخص نشده و حتی مشخص نیست که چگونه انسولین خطر پستانهای متراکم را زیاد میکند.
سلولهای سرطانی به طور غیرقابل کنترل و سریع رشد میکنند فاکتورهای رشد برای پیشرفت سرطان حیاتی هستند و انسولین هم به عنوان فاکتور تسریع بخش رشد بافتهای بدن محسوب میشود. به گفته محققان ممکن است که روند افزایش میزان بافت پوششی پستان را به همراه داشته باشد.
پژوهشگران میگویند، انواع متفاوت درمانهای دیابت ممکن است به طور متفاوت بر تراکم پستان تأثیر بگذارند. زنانی که مصرفکننده انسولین هستند باید با پزشک خود درباره چکاپهای متعاقب به همراه ماموگرافی مشورت کنند.به گزارش ایسنا، این پژوهش طی کنفرانس سرطان پستان اروپا در آمستردام مطرح شد.
No tags for this post.