کرگدن آفریقائی در آستانه انقراض قرار دارد

بر اساس آخرین مشاهدات صورت گرفته در آفریقای جنوبی و طبق گزارش های منتشر شده ، شکار کرگدن ها جهت استفاده و تجارت شاخ این حیوان در سال گذشته به مرگ تعداد کثیری از این حیوان ارزشمند منجر شده و در حال حاضر تنها یک هزار و 300 کرگدن در این منطقه سکونت دارند که این تعداد بعد از سال 2008 کمترین آمار ارائه شده در این زمینه است .
بیشترین خریداران و مشتریان شاخ کرگدن در کشور هایی از شرق آسیا همانند چین و ویتنام هستند که از این بخش های بدن کرگدن به عنوان دارو جهت درمان بیماریهای خاص استفاده می کنند . شاخ کرگدن متشکل از کراتین است که به صورت پودر برای درمان امراضی همچون سرطان در کشور های یادشده مورد استفاده قرار می گیرد . این موضوع در حالی است که از نظر علمی هیچ گونه خاصیت پزشکی و درمانی برای شاخ کرگدن تائید نشده و استفاده از این ماده بیشتر ریشه در فرهنگ خرافی مردم این مناطق دارد.
سازمان بین المللی حفاظت از محیط زیست در آخرین بیانیه خود که روز چهار شنبه گذشته منتشر شد اعلام کرد که طی 6 سال گذشته شکار این حیوان رو به افزایش بوده و تنها در سال 2015 حداقل هزار و سیصد و سی و هشت مورد شکار این حیوان در آفریقای جنوبی گزارش شده است که این تعداد نشانگر وجود بحرانی بزرگ در این زمینه است که از سال 2008 میلادی آغاز شده و در سال های اخیر فزونی گرفته است .
بر اساس گزارش های رسمی و اطلاعات اخذ شده در این رابطه ، بیشترین خریداران و مشتریان این شاخ ها در کشور هایی از شرق آسیا همانند چین و ویتنام هستند که از این بخش های بدن کرگدن به عنوان دارو جهت درمان بیماریهای خاص استفاده می کنند . شاخ کرگدن متشکل از کراتین است که به صورت پودر برای درمان امراضی همچون سرطان در کشور های یادشده مورد استفاده قرار می گیرد . این موضوع در حالی است که از نظر علمی هیچ گونه خاصیت پزشکی و درمانی برای شاخ کرگدن تائید نشده و استفاده از این ماده بیشتر ریشه در فرهنگ خرافی مردم این مناطق دارد.
گفتنی است تجارت شاخ کرگدن در سال 1977 توسط کنوانسیون تجارت بین الملل جهت نجات حیوانات در معرض خطر انقراض ، ممنوع اعلام شده است . طبق این پیمان بین المللی که از سال 1973 میلادی برای محافظت از حیات وحش شکل گرفته ، شکار و کشتار حیوانات و تجارت حیوانات و گیاهان در خطر انقراض ممنوع خواهد بود .
متاسفانه علی رغم تصویب قوانین حمایتی متعددی برای حفاظت از این گونه های در خطر انقراض ، از سال 2008 میلادی تا کنون بیش از بیست هزار کرگدن که 80 در صد جمعیت کنونی آن ها را در منطقه یاد شده را شامل می شوند با هدف استفاده از شاخ آن ها کشته شده اند .
اینگر آندرسون ، مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست با اعلام نگرانی از این وضعیت ، شکار این حیوان در کشور های همسایه آفریقای جنوبی همچون نامیبیا و زیمباوه نیز رو به افزایش است واین مسئله باعث تشدید نگرانی می شود .
گفتنی است که تجارت شاخ کرگدن در جنوب شرق آسیا به صورت سازمان یافته عمل کرده و هر کیلو از شاخ این حیوان نگون بخت در حدود 60 هزار دلار قیمت داشته که تجارتی بسیار گران قیمت تر و پر سود تر از مواد مخدر محسوب می شود .
منبع : Discovery
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.