تشخیص فلزات سنگین از طریق نانو جاذبها
علی میرابی عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در این خصوص گفت: این نانو کامپوزیتها که به روشی ساده و کم هزینه تهیه میشوند، در صورت تکمیل مطالعات و تولید انبوه میتوانند در صنایع شیلات برای اندازهگیری فلز سنگین نیکل موجود در آب دریا و بافت ماهی به کار روند.
وی هدف از این پژوهش را طراحی یک جاذب مغناطیسی عاملدار شده با استفاده از نانو ذرات جهت تشخیص سریع فلز نیکل در پسابهای صنعتی و حذف آن عنوان کرد و یادآور شد: به این منظور عملکرد نانو کامپوزیت طراحی شده در اندازهگیری فلز نیکل در محیطهای مختلفی همچون آب دریا، بافت ماهیها و پسابهای خروجی کارخانههای صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر با بیان اهمیت بهرهگیری از نانو جاذب تولیدی اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود در اندازهگیری میزان نیکل موجود در محیطهای مختلف، غلظت پایین نیکل در آنها است، از این رو دستگاههای شناسایی رایج، قادر به اندازهگیری غلظت نیکل نیست .
میرایی گفت: با بهرهگیری از این نانو جاذبهای اکسید آهن، امکان پیش تغلیظ کردن فلز نیکل در محیط مهیا میشود و دستگاه قادر به اندازهگیری آن است این ویژگی به مساحت سطح بالای نانو ذرات تولیدی و توانایی فوقالعادهای برای جذب نیکل مربوط است.
وی در خصوص نحوه ساخت و ارزیابی نمونههای نانو جاذب ساخته شده خاطرنشان کرد: پس از تهیه نانو جاذب اکسیدآهن که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی رویشی(SEM) و میکروسکوپ الکترونی (TEM)،ریخت شناسی و اندازه آنها بررسی شده است.
عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر گفت: اندازه نانو ذرات کمتر از 20 نانومتر محاسبه شده، بنابراین مقادیر بهینه برای میزان غلظت حلال، مقدار جاذب متناسب با میزان غلظت اسیدی در محیط تعیین شده است.
میرایی افزود: همچنین مقدار نیکل در نمونههای غذایی جو، نشاسته، لوبیا سفید، باقلا سبز، آرد ذرت و آرد برنج برحسب میکروگرم بر گرم و در نمونه آبهای دریا، رودخانه و آب شهر برحسب نانوگرم بر میلیلیتر محاسبه شده است.
به گزارش ایسنا ، وی با تقدیر از علی شکوهیراد استادیار گروه مهندسی شیمی و سمانه نورانی فارغالتحصیل واحد قائمشهر گفت: نتایج این کار در مجله Trac trends in analytical chemistry(جلد 74 سال 2015،صفحات 146تا 151 ) به چاپ رسیده است.
No tags for this post.