زنان دانشمند تاثیرگذار اما گمنام

 پایگاه خبری ساینس آلرت در گزارشی اسامی 9تن از زنان دانشمندی که هریک در حوزه خود انقلابی به پا کردند و احتمالا چندان شناخته شده نیستند را به شرح ذیل منتشر کرد. 

1- کارولین پورکو، دانشمند فضایی
پورکو سرپرست گروه تصویربرداری ماموریت فضایی کاسینی است. قرار است مرحله دوم این ماموریت در سال جاری میلادی اجرا شود. در مرحله اول، پورکو یکی از اعضای گروهی بود که 7 قمر زحل و چندین حلقه جدید در اطراف آن را شناسایی کرد. وی مسئولیت عکسبرداری از قطب ها، بالای اتمسفر و درونی ترین حلقه زحل را بر عهده دارد.

2- سمیرا موسی (1917 تا 1952)
سمیرا پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی از دانشگاه قاهره، اولین زنی بود که موفق به اخذ مدرک دکتری در رشته تشعشعات رادیواکتیو شد و توانست به عنوان استادیار در دانشگاه مشغول به کار شود. او بنیان گذار کنفرانس بین المللی انرژی اتمی برای صلح بود. وی قصد داشت روش های درمانی با رادیواکتیو را به قیمت بسیار ارزان و فراگیر در دسترس عموم قرار دهد، اما پیش از آن که بتواند کار خود را به پایان برساند، درگذشت.

3- مری مینارد دلی، شیمیدان (1921 تا 2003)
دلی اولین زن سیاهپوست در آمریکا بود که توانست در رشته شیمی مدرک دکتری دریافت کند. او مطالعات بسیاری را در رابطه با ترکیبات و متابولیسم هسته سلول ها انجام داد و تاثیر بزرگی بر درک امروز ما از این مفاهیم داشت. او در جریان کار خود، برنامه ای را تنظیم کرد تا بتواند میزان ورود اقلیت ها را به دانشکده های پزشکی و علوم افزایش دهد.

4- پگی ویتسون، فضانورد ناسا
ویتسون دو بار به مدت طولانی در ایستگاه فضایی بین المللی اقامت داشته است و به همین علت مجرب ترین فضانورد زن ناسا محسوب می شود. او در سال 2007 به عنوان اولین فرمانده زن ایستگاه فضایی انتخاب شد و در ماموریت Expedition 16 رکورد راهپیمایی در فضا را در بین فضانوردان مونث، به خود اختصاص داد.

5- آیانا هوارد، دانشمند رباتیک
هوارد به عنوان یکی از بهترین مخترعین جوان در جهان شناخته شده است. یکی از مهمترین اقدامات وی، طراحی ربات هایی است که آثار گرمای جهانی را بر صفحات یخ قطب جنوب مطالعه می کنند. هوار پیش از این که به عنوان استاد رباتیک انستیتوی تکنولوژی جورجیا مشغول به کار شود، چندین سال در لابراتوار Jet Propulsion در ناسا مشغول به کار بود.

6- مری کنت کلر، دانشمند علوم کامپیوتر (1913 تا 1985)
کلر که یک راهبه کاتولیک بود، در سال 1965 توانست مدرک دکترای علوم کامپیوتر را به عنوان یکی از دو نفر اول این رشته، دریافت کند. پیش از آن دانشگاه دارتمورث که تنها به مردان اجازه حضور در محیط دانشگاه را می داد، این قانون خود را لغو کرد تا بتواند از دانش وی در فرآیند تولید زبان برنامه نویسی BASIC در مرکز علوم کامپیوتر خود، بهره ببرد.

7- مای کارول جمیسن، فضانورد ناسا
جیمسن پزشک و فضانورد آمریکایی است که توانست به عنوان اولین زن سیاهپوست در سال 1992 به فضا برود. وی اکنون مدیرعامل و بنیان گذار دو شرکت فنی است. وی در یک مصاحبه گفت: «گاهی مردم سعی می کنند به شما بگویند که به شیوه ای خاص عمل کنید یا رفتار مشخصی داشته باشید. گاهی مردم تنها به دلیل خلاقیت محدود خود، می خواهند شما را محدود کنند»

8- آیدا نوداک، فیزیکدان و شمیدان (1896 تا 1978)
نوداک یک شیمیدان آلمانی بود که سه بار نامزد دریافت جایزه نوبل شیمی شد، اما هرگز نتوانست این جایزه را دریافت کند. او و همسرش هفتاد و پنجمین عنصر جدول تناوبی به نام رنیوم را کشف کردند. نوداک در سال 1934 برای اولین بار ایده شکافت اتمی را مطرح کرد.

9- ارفا کریم (1995 تا 2012)
کریم در سن 9 سالگی به عنوان جوان ترین متخصص جهان توانست مدارک تخصصی شرکت مایکروسافت را دریافت کند. او توانست مدال طلای فاطمه جناح را در زمینه علوم و فناوری دریافت کند و جایزه حسن کارکرد (Award for Pride and Performance) را از رئیس جمهور پاکستان دریافت کرد. این مدال معمولا به اشخاصی اهدا می شود که در طول دوران کاری خود، عملکرد فوق العاده ای داشته اند. 
کریم فرصت زیادی برای پیشرفت نداشت و در سن 16 سالگی در اثر حمله صرع منجر به ایست قلبی درگذشت.

 

منبع:ایرنا

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا