ماهیان بومی تالاب انزلی در خطر انقراض هستند
علی اصغر خانی پوراظهار کرد :حدود 46 گونه ماهیان بومی و مهاجر در تالاب انزلی وجود دارد که متاسفانه ذخایر برخی گونه ها به شدت صدمه دیده و نامشان وارد فهرست قرمز شده است .وی تصریح کرد : بیشترین نگرانی در خصوص ماهیان بومی تالاب مثل اسپله ، سوف حاجی طرخان ، کپور تالابی و همچنین شاه میگوی آب شیرین تالاب است .
خانی پور مهمترین عوامل موثر بر کاهش ذخایر و حتی در خطر نابودی قرار گرفتن برخی گونه ها را به ترتیب صید غیرمسئولانه و غیرمجاز ، شدت الودگی های تالاب انزلی ، از بین رفتن بخش مهمی از مناطق تخم گذاری نوزادگاهی و چراگاهی ماهیان بومی و مهاجر در تالاب عنوان کرد.
رئیس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور متذکرشد: باید برای جلوگیری از انقراض این گونه ها برنامه ریزی شود .
وی در خصوص نتایج پروژه تحقیقاتی بررسی روند تغییرات جوامع آبزیان تالاب انزلی گفت: این پروژه سفارش اداره کل محیط زیست گیلان است و هنوز به پایان نرسیده و در سال 95 نتایج آن در اختیار این اداره کل قرار می گیرد.
خانی پور افزود : مشکلات آلودگی در تالاب دو وجهی است، از یک سو آلاینده هایی که از طریق رودخانه ها حتی از سمت شهرهای رودبار ، منجیل و فومن صورت می گیرد و از سوی دیگر در حوزه خود تالاب مثل شهرهای انزلی و صومعه سرا و … که مستقیما این الودگی ها وارد تالاب می شود .
وی از جمله این آلودگی به پساب های صنعتی و شیرابه های زباله ها و مواد نفتی حاصل از فعالیت قایق های موتوری و فلزات سنگین وارده از طریق فاضلاب کارخانجات صنعتی ، سموم کشاورزی اشاره و تصریح کرد :این آلاینده ها در تالاب ذخیره شده و شرایط نامناسبی را برای این محیط آبی به وجود می آورند.
وی ادامه داد: درکمیته احیای تالاب به ریاست استاندار گیلان و عضویت سازمان های اجرایی و تحقیقاتی ، برای اجرایی شدن برنامه ریزی های انجام شده و برای جلوگیری از ورود آلاینده ها در آینده نزدیک اقداماتی صورت خواهد گرفت.
به گفته خانی پور، سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان آب و فاضلاب، از سازمانهای متولی سلامت تالاب و اداره شیلات نیز متولی مسائل آبزیان و شیلاتی تالاب است.
به گزارش پانا، وی در خصوص امکان پرورش ماهی در تالاب انزلی گفت : این تالاب با مسافتی در حدود 160کیلومتر مربع ظرفیت بالقوه ای برای پرورش ماهی است.