اولین نمونه "خشککن انجمادی" در دانشگاه اراک ساخته می شود
دکتر علیرضا فضلعلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه دانشگاه اراک در حال حاضر در حال پیگیری جدی سه طرح شاخص پژوهشی است، اظهار کرد: یکی از طرحها مربوط به "ساخت پوششهای مقاوم با استفاده از نیتروژندهی پلاسما" است که برای افزایش سختی قالبهای شکلدهی آلومینیوم به کار میرود و عمر این قالبها را تا بیش از 20 برابر افزایش میدهد. هزینه دستگاه بین 250 تا 300 میلیون تومان است.
وی گفت: طرح دوم که یکی از شرکتهای دانشبنیان در آن نقش دارد، شامل ساخت دستگاه "خشککن انجمادی" است که یک تکنولوژی نسبتاً جدید محسوب شده و در سطح کشور مورد توجه قرار گرفته است؛ این تکنولوژی پیش از این در سطح آزمایشگاهی وجود داشت، اما هماکنون محققان در حال کاربردی کردن آن در سطح صنعتی هستند.
فضلعلی تصریح کرد: امید است اولین نمونه این دستگاه که قیمت آن حدود یک میلیارد تومان برآورد میشود، با حمایتهای مالی داخلی و بیرونی به زودی ساخته شود.
وی در خصوص کارآیی دستگاه مذکور، بیان کرد: این دستگاه در خشک کردن مواد غذایی و دارویی کاربرد دارد و اگر وارد این حوزه شویم قادر خواهیم یود در اصلاح کشاورزی و صنعت داروسازی به تحولاتی دست پیدا کنیم. این روش خشک کردن موجب حفظ بیشتر کیفیت محصولات کشاورزی نسبت به سایر روشهای خشک کردن میشود که طبیعتاً برای کاهش ضایعات کشاورزی میتوانیم از آن استفاده کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه اراک ادامه داد: روش کار در این فرایند اینگونه است که مادهای که قرار است خشک شود را به صورت کاملاً منجمد در میآورند و در خلاءهای بسیار پایین در حد صفر، آب منجمد شده را تبخیر میکنند که نسبت به خشک کردن معمولی مزیت بسیاری داشته و موجب حفظ خاصیت مواد غذایی میشود.
نصب نیروگاههای بادی در انتظار اعتبارات
وی درباره طرح سوم مورد پیگیری اظهار کرد: طرح سوم که در حال پیگیری بوده و امید است با حمایتهای لازم به سرانجام برسد، "ساخت نیروگاههای بادی" است که با ژنراتورهای آهنربای دائم کار میکند و بسیار جالب و جزو تکنولوژیهای جدید است.
فضلعلی گفت: استفاده از موتورهای الکتریکی یا ژنراتورهای آهنربای دائم کارکردهای مثبتی دارند و اولین نمونه با توان تولیدی 30 کیلووات آماده نصب است، اما درخصوص اجرای این طرح با کمبود اعتبارات مواجه هستیم و نصب آن در جایگاه با مشکل روبرو شده است.
معاون پژوهشی این دانشگاه تصریح کرد: ساخت بخشی از دستگاه که برقی است و نیاز به مبدلهای الکتریکی دارد، کار سختی نیست، فقط نیازمند اعتبار است که در صورت فراهم شدن آن میتوانیم گام بلندی در تولید ژنراتورهای بادی در کشور خصوصاً با تکنولوژی جدید برداریم. در این زمینه اولین دانشگاه هستیم که در کشور دست به این اقدام زدهایم.
وی اظهار کرد: نمونهسازی این مهم نیاز به سرمایهگذاری دارد و در این راستا از سوی موسسه توسعه نیروگاههای بادی که زیر نظر سازمان انرژیهای نو ایران فعالیت میکند، قول مساعد داده شده که برای ساخت اولین نمونه همکاریهای لازم را مبذول داشته و در تولید انبوه آن سرمایهگذاری کند.
فضلعلی اظهار کرد: صفر تا صد این اقدام را متخصصان دانشگاه در استان انجام دادهاند و این قابلیت در استان وجود دارد که به صورت کامل در داخل انجام شود.
No tags for this post.