جنگ با بیماریها به کمک گیاهان بومی و داروهای ایرانی
لاله حجازی، مدیر عامل شرکت داروسازی باریج اسانس در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس گفت: عمده فعالیت شرکت ما بیشتر تولید شکلهای مختلف داروهای گیاهی انسانی و دامی مانند کپسول ها، قرص، شربت، پماد، قطره، اسپره، خمیر است. ما در تولید این داروها از گیاهان بومی ایران استفاده کرده ایم؛ امروزه گیاهان بومی ایران در جهان از شهرت زیادی برخوردار است.
وی یاد آور شد: این داروها با اتکا به دانش قدیم ایرانی و تکنولوژی های جدید ساخته شده است. کیفیت داروهای این شرکت نیز با نمونه های مشابه خارجی برابری می کند و با قیمت کمتر در اختیار مردم قرار گرفته است.
شربتی با عصاره آویشن و گل ختمی
وی شربت ضد سرفه را یکی از محصول های تولید این شرکت عنوان کرد و افزود: این شربت حاوی آویشن شیرازی و گل ختمی است و با داشتن مواد موثره ای چون تیمول، کارواکرول و پلی ساکاریدهای گل ختمی برای درمان سرفه های خشک، همراه با تحریک های مخاط دهان و حلق و همچنین سرفه های خلط دار مورد استفاده قرار می گیرد.
وی بیان کرد: ترکیب های موجود در آویشن شیرازی اثرهای ضد میکروبی( ضد باکتریایی و ضد قارچی) دارد و باعث گشاد شدن نای می شود. همچنین در رفع علایم سرفه و نزله های مجاری فوقانی تنفسی و نیز به عنوان خلط آور مورد توجه است و در بزرگسالان برای درمان برونشیت و در کودکان برای درمان بیماری سیاه سرفه کاربرد دارد.
وی تصریح کرد: برگ گیاه ختمی برای درمان تحریک های مخاط دهان و حلق همراه با سرفه های خشک مورد تایید قرار گرفته است. همچنین در درمان التهاب های دستگاه تنفس، سرفه های تحریکی و برونشیت کاربرد دارد.
این داروها با اتکا به دانش قدیم ایرانی و تکنولوژی های جدید ساخته شده است. کیفیت داروهای این شرکت نیز با نمونه های مشابه خارجی برابری می کند و با قیمت کمتر در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: در بررسی ها، تاثیر آویشن روی سرفه های خلط دار با برم هگزین برابر بوده و در درمان سرفه های خشک و خلط دار از کلوبوتینول موثرتر است. همچنین تاثیر شربت حاوی آویشن شیرازی و ختمی در افراد مبتلا به سرفه حاد از شربت دکسترومتورفان بیشتر بوده است.
به گفته وی ، با توجه به شرایط بالینی می توان از شربت برونکوباریج به عنوان یک داروی ضد سرفه موثر نام برد که در مواردی مانند سرماخوردگی و برونشیت قابل استفاده است.
مقابله با چربی خون با اسانسی از شوید
مطالعه های اپیدمیولوژیک متعدد رابطه قوی بین کلسترول سرم و بیماری های عروق کرونر قلب را نشان داده اند. احتمالا سطوح بالای تری گلیسرید پلاسما باعث افزایش خطر بیماری های عروق کرونر قلب می شوند. به طور سنتی از گیاهانی مانند سیر و شوید به تنهایی یا همزمان با داروهای صناعی برای کاهش چربی های خون استفاده شده است. شوید در درمان سوء هاضمه، نفخ و اسپاسم به کار رفته و اثرهای مسکن، محرک ترشح شیر، مدر و کاهش دهنده چربی خون از آن گزارش شده است.
محققان این شرکت توانسته اند قطره ای برای کاهش چربی خون با استفاده از اسانس شوید تهیه کنند؛ بررسی ها نشان داده که اسانس شوید به صورت وابسته به دوز، غلظت کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL را کاهش و غلظتHDLرا به میزان قابل توجه بالا می برد.
حجازی درباره این قطره گفت: این قطره با مواد موثره ای چون کاروون و فلاندرن برای کاهش چربی های خون( کلسترول و LDL) بکار میرود.همچنین اثرهای این قطره با قرص گارلت، کپسول کلوفیبرات و پودر کلستیرامین در کاهش کلسترول و LDL مشابه است.
تسکین درد زانو با کرفس و نعنا
وی تولید لوسیون موضعیCM را از دیگر محصول های تولیدی این شرکت عنوان کرد و در این خصوص گفت: این محصول نقش مهمی در تسکین درد استئوآرتریت زانو، تسکین دردهای عضلانی اسکلتی، کشیدگی تاندون ها و گرفتگی عضلانی دارد.
وی ادامه داد: این دارو حاوی اسانس کرفس و نعنا است و با فعال کردن سیستم اوپیویید درون زاد و اثر بی حس کننده موضعی، اثرهای ضد درد خود را اعمال می کند. مطالعات گوناگون نشان داده که اسانس کرفس دارای اثرهای ضد التهاب، ضد اسپاسم و آرام بخش و اسانس نعنا نیز دارای اثرهای ضد التهاب و آنتی اسپاسم است.
وی خاطر نشان کرد: همچنین لوسیون موضعیCMدر بیماران مبتلا به اوستئوآرتریت زانو باعث بهبود وضعیت راه رفتن روی سطح صاف، بالا رفتن از پله، پایین آمدن از پله، خوابیدن، نشستن و بالا رفتن از سراشیبی می شود.
با چای ترش فشارخون را تنظیم کنید
حجازی تولید قرص حاوی عصاره چای ترس برای درمان فشار خون را از دیگر محصول های این شرکت برشمرد و در این خصوص گفت: این قرص حاوی عصاره چای ترش و دارای ماده موثره آنتوسیانین است که برای کنترل فشار خون و به عنوان یک مدر به تنهایی یا همراه با سایر داروهای کاهش دهنده فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد؛ فشار خون از عوامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، خونریزی مغزی و نارسایی کلیه است و کنترل فشار خون می تواند از عوارض وخیم آن جلوگیری کند.
وی به اهمیت عصاره آبی گیاه چای ترش اشاره کرد و افزود: طی سالیان زیاد و در کشورهای مختلف از عصاره آبی گیاه چای ترش برای درمان اختلال های گوارشی و هایپرکلسترولمی به عنوان مدر، تعریق آور و ضد فشار خون استفاده شده است. بررسی ها نشان داده اند که اثر چای ترش در کاهش فشار خون احتمالا به دلیل خواص دیورتیک و مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ایجاد می شود.
وی تصریح کرد: همچنین در مطالعه ای مشخص شد که چای ترش میزان سدیم سرم را بدون تغییر در پتاسیم کاهش می دهد. باتوجه به اینکه مصرف این قرص در دوزهای توصیه شده و حتی در مدت زمان طولانی ایمن و بدون عارضه بوده و به خوبی تحمل می شود، می تواند در کنترل فشار خون نقش به سزایی داشته باشد.
جنگ با اختلال کبدی با کمک توت فرنگی و مو
وی تولید قرص گیاهی هیپاتوهیل برای درمان اختلال های کبدی را از دیگر محصول های این شرکت عنوان کرد و گفت: این قرص جویدنی از درخت مو و گیاه توت فرنگی تهیه شده است و مواد موثره ای مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها دارد؛ این دارو برای تحریک متابولیسم کبدی، درمان کمکی اختلال های کبد مانند انواع هپاتیت( به ویژه هپاتیت مزمنB)و فیبروز کبدی، اگزما، یبوست، هموروئید و واریس کاربرد دارد.
وی به اهمیت توت فرنگی در تنظیم متابولیسم کبد اشاره کرد و افزود: کبد ارگان اصلی متابولیسم در انسان است. همچنین تمام مواد مغذی قابل جذب نیز از کبد عبور می کنند بنابراین سلامت تغذیه ای انسان تا حدود زیادی به کبد بستگی دارد. امروزه مواد غذایی، تحت فرایندهای زیادی قرار میگیرند و حاوی مواد شیمیایی بسیاری هستند و حتی اختلال عملکرد خفیف کبد موجب احساس خستگی بیش از حد، احساس مزه بد در دهان، بیاشتهایی و نفرت از غذا می شود. توت فرنگی غنی از فلاونویید ها و ترکیبات آنتی اکسیدانت است و به عنوان پاک کننده متابولیک و محرک فونکسیون کبد مطرح است.
وی اظهار کرد: سرشاخه های مو نیز متابولیسم کربوهیدرات ها را تنظیم می کنند بنابراین این قرص می تواند به توانایی کبد در مقابله با عوامل آسیب رسان به آن کمک کند. همچنین این قرص می تواند ایمنی سلولی را در بیماران مبتلا به هپاتیتBمتوقف کند و باعث حذف ویروس از سلولهای آلوده شود
وی در پایان گفت: هم اکنون اثرهای آنتی دیابتیک برگ و سرشاخه های مو و نیز برگ گیاه توت فرنگی به اثبات رسیده است و مصرف این قرص هیچگونه عارضه خاصی ندارد.
گزارش : فرزانه صدقی
No tags for this post.