تا پنج سال آینده چند ماهواره سنجشی به فضا پرتاب خواهیم کرد
علی اکبر گلرو به برنامه های فضایی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه های فضایی کشور را می توان به دو فاز 10 ساله تقسیم کرد، که در قالب چهار برنامه عملیاتی اجرا خواهد شد.وی در ادامه عنوان کرد: در برنامه 10 ساله اول هدف ما از برنامه، تثبیت تکنولوژی بود بدین معنا که ما به تکنولوژی های ساخت ماهواره و سیستم های هدایت و کنترل و ایستگاه های ایمنی و سایت پرتاب و همچنین ایجاد آزمایشگاه های ملی و به خصوص تربیت و آموزش نیروی انسانی متخصص برای انجام این کار که در رشته های هوا و فضا در دانشگاه های کشور حضور داشتند، دست یافتیم. فاز اول از سال 1385 تا 1395 بود.
ما با پرتاب ماهواره هایی که توسط ماهوره برهای خودمان از ایستگاه های پرتاب داخلی پرتاب شد و توسط سامانه های هدایت و کنترل داخلی خودمان راهبری میشد در چند سال اخیر به این تکنولوژی دست پیدا کردیم.
قائم مقام سازمان هوایی ایران تثبیت تکنولوژی و کاربردی کردن آن را جزو برنامه های ده ساله دوم برشمرد و اظهار داشت: الان امکان و توان اینکه با استفاده از تکنولوژی داخلی ماهواره در مدار قرار دهیم را داریم ولی این ماهواره ها باید تبدیل به ماهواره های عملیاتی شوند که قابل استفاده و بهره برداری در موضوعات مورد نیاز کشور باشد.
وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که بتوانیم ماهواره هایی را بسازیم و پرتاب کنیم که از آنها خدمات کاربردی برای زمینه های سنجش از دور، بلایای طبیعی، هواشناسی و سایر مواردی که وجود دارد به دست دهیم. همزمان با این موضوع چون این ماهواره ها بزرگتر و سنگین تر و در مدارهای بالاتر قرار می گیرند ماهواره برهایی هم بسازیم که توان بیشتری را داشته باشند برای این که بتوانند ماهواره ها را در مداری که لازم است قرار بدهند. پیشرفت های خوبی هم تا به حال در این زمینه به دست آورده ایم.
وی به تاثیرات برجام بر روند توسعه فضایی کشور گفت: پس از توافقات برجام، تعاملات بین المللی و استفاده از فرصت های بین المللی برای تسریع در توسعه تکنولوژی داخلی را می خواهیم استفاده کنیم و با همکاری با کشورهای دیگر ماهواره هایی را بسازیم که در عین اینکه توسط خودمان ساخته می شود از تکنولوژی روز دنیا هم استفاده شود وگام هایی که قرار است در چندین سال طی کنیم در زمانی کوتاهتر انجام شود.
قائم مقام سازمان فضایی ایران متذکر شد: ما خودمان توسعه دهنده تکنولوژی هستیم و تکنولوژی را از کشورهای دیگر نخواهیم گرفت و مشارکت بین المللی خواهیم داشت.
گلرو با اظهار به اینکه تا پنج ساله آینده تعدادی ماهواره های سنجشی پرتاب خواهیم کرد، تصریح کرد: این ماهواره ها قابلیت عکس برداری از سطح زمین را دارند و از کاربردهای آن می توان به کاربرد در شهرسازی، جاده ها، کشاورزی و هواشناسایی اشاره کرد.
به گزارش رادیو گفت و گو، وی با ذکر این مطلب که سازمان هوایی ایران خودش به صورت مستقیم مجری توسعه تکنولوژی نیست، تصریح کرد: ما وظیفه تعریف کلی پروژه، تقسیم پروژه به زیر مجموعه ها، توزیع کردن زیر مجموعه ها به دانشگاه ها، بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان را بر عهده داریم و با جمع آوری اینها، ماهواره، برای پرتاب آماده می شود و پرتاب جزو وظایف نهایی سازمان است و دخالت اجرایی در ساخت قطعات نداریم.
No tags for this post.