همکاری‌های مشترک و برنامه‌های دانشگاه برای تقویت زیرساخت‌های پژوهشی

دکتر محمد ذاکر‌ مشفق در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره چگونگی تبادل دانش فنی در دانشگاه صنعتی جندی‌ شاپور دزفول، اظهار کرد: این دانشگاه از دانش روز در زمینه مدیریت منابع آب، سد و نیروگاه برخوردار است به همین دلیل کارگروه‌هایی تشکیل شده که این تجربیات در آن‌ها به افراد منتقل شوند.

وی تأکید کرد: وزارت علوم تأکید بسیاری بر تجهیز آزمایشگاه‌ها و تقویت زیرساخت‌ها دارد و ایجاد شبکه آزمایشگاهی شاعا به‌ منظور ساماندهی و تجهیز زیرساخت‌های آزمایشگاهی انجام شده است در همین راستا در دو سال اخیر توسعه دستگاه‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در برنامه قرار گرفت. همچنین آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تأسیس شد که هم اساتید و دانشجویان و هم صنایعی که با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌ایم، می‌توانند از امکانات آن منتفع شوند.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی جندی‌ شاپور دزفول تصریح کرد: همکاری‌های مشترک تحقیقاتی با مجموعه سد و نیروگاه دز، سد و نیروگاه کرخه و شرکت بهره‌برداری از شبکه آبیاری شمال استان خوزستان با توجه به نزدیک‌ بودن به دانشگاه از مهم‌ترین ارتباطات ایجاد شده میان دانشگاه و صنایع پیرامون است.

ذاکر مشفق ادامه داد: همچنین با اداره حفاظت از محیط‌ زیست دزفول و اداره‌ کل حفاظت از محیط‌ زیست استان خوزستان نیز در زمینه مسائل مربوط به حفاظت کیفی رودخانه دز و کارون همکاری‌های مشترکی شکل گرفته است و اکنون دبیرخانه علمی کارگروه حفاظتی رودخانه دز با هدف ساماندهی و حفاظت کیفی رودخانه‌های دز و کارون در دانشگاه فعالیت می‌کند.

وی با بیان این‌ که موارد بسیاری برای توسعه زیرساخت‌های پژوهشی و آزمایشگاهی نیاز است که به علت کمبود ظرفیت و منابع باید اولویت‌گذاری شوند، گفت: آزمایشگاه‌ها را بر مبنای پاسخ به نیازها و به‌ صورت هدفمند توسعه می‌دهیم تا در زمینه خاصی توانمند شویم.

وی خاطرنشان کرد: در بعد نرم‌افزاری نیز برای دانشگاه سامانه جامعی تهیه شده است که در این سامانه، مدیریت پژوهشی، مدیریت آموزشی، مسائل اداری و … به‌صورت یکپارچه انجام می‌شوند قبلاً چنین برنامه‌ای در حوزه پژوهش وجود نداشت و تمام کارها به‌صورت دستی انجام می‌شد که اکنون با استفاده از این سامانه می‌توان به‌راحتی با توجه به آمار و اطلاعات موجود تحلیل‌های مورد نیاز را انجام داد و این مسئله باعث شده مدیریت پژوهشی بسیار کارآمد و سریع شود.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول درباره تغییرات گرنت اعضای هیات‌ علمی این دانشگاه، اظهار داشت: در حال حاضر چند سال است که این آیین‌نامه در دانشگاه جندی‌ شاپور دزفول اجرا می‌شود و دانشگاه جندی‌ شاپور از اولین دانشگاه‌های اعطاکننده گرنت به اساتید بوده است تا اعضای هیات‌ علمی بتوانند کارهای پژوهشی خود را با تشخیص خودشان مدیریت کنند.

وی با بیان این‌ که در راستای توسعه زیرساخت‌ها همچنین برگزاری همایش‌های علمی مختلف در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور یکی از این برنامه‌ها خواهد بود که این کنگره زمستان 95 با حضور افراد تأثیرگذار کشور در حوزه علم و فناوری از جمله وزیر علوم به‌ عنوان رئیس کنگره، دکتر ولایتی به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری و رئیس دانشگاه به‌عنوان دبیر کنگره برگزار خواهد شد.

ذاکر مشفق همچنین در خصوص فعالیت‌های انجام‌ شده برای تقاضامحور شدن پایان‌نامه‌های دانشجویی در این دانشگاه، گفت: با صنعت آب استان خوزستان توافق‌هایی صورت گرفته که یکی از محورهای اصلی آن حمایت از پایان‌نامه های دانشجویی است و این موضوع اکنون عملیاتی شده و اکثر پایان‌نامه‌های مرتبط با این سازمان از طرف سازمان آب و برق استان حمایت مالی می‌شوند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا