فعالیت چهار هزار شرکت دانش بنیان در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد

وحید احمدی روز چهارشنبه در نشست مطبوعاتی چهاردهمین همایش مشترک رئیسان پارک های علم و فناوری و مدیران مراکز رشد کشور در جزیره قشم، افزود: در دو سال اخیر این شرکت ها افزون بر 85 میلیون دلار صادرات محصولات دانش بنیان داشته اند.
وی گردش مالی این شرکت های دانش بنیان را حدود 18 هزار میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: این رقم بیش از 10 برابر اعتبارات دولتی پارک های علم و فناوری است.
وی ادامه داد: در صورت تحقق برنامه ریزی ها، در سال آتی با افزایش حدود 70 تا 80 درصدی اعتبارت پارک های علم و فناوری، اعتبارات دولتی این پارک ها از یکهزار و 300 میلیون ریال در سال جاری به حدود دو هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه هم اینک 165 مرکز رشد در سراسر کشور فعالیت می کند، از فعال بودن 37 پارک علم و فناوری خبر داد و افزود: یک پارک علم و فناوری دیگر نیز به زودی به این مجموعه ها اضافه می شود.
احمدی تاکید کرد: با تقویت پارک های علم و فناوری و مراکز رشد زمینه تحقق اقتصاد دانش بنیان و به دنبال آن اقتصاد مقاومتی فراهم می شود و برای دستیابی به این مهم، رویکرد همگرایی، هماهنگی و شبکه ای کار کردن پارک ها و مراکز رشد را تقویت می کنیم.
وی اضافه کرد: بی شک پس از اجرای برجام زمینه بهتری برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری فراهم شده و در این چارچوب ارتباطات منطقه ای در حال تقویت است.
احمدی بررسی مشکلات و خلاء های قانونی شرکت های دانش بنیان در دو سال اخیر را از اولویت های اصلی این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: تقویت همکاری صندوق های مالی و بانک ها برای ارایه تسهیلات مناسب به این شرکت ها و تقویت ارتباط با دانشگاه ها به عنوان محلی برای ورود نیروهای جدید به این مراکز از دیگر دستاوردهای اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به شمار می رود.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: پارک های علم و فناوری به دلیل ظرفیت های بالا و نگاه تجاری به مقوله فناوری های نوین، بسیار مورد توجه و اطمینان سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستند.
احمدی با بیان اینکه در همین چارچوب پس از اجرایی شدن برجام، مذاکراتی با کشورهای آلمان، اتریش و ایتالیا داشته ایم، گفت: هم اینک در حال بسترسازی برای استقرار شرکت های خارجی در پارک های علم و فناوری داخلی هستیم.
وی ادامه داد: در این زمینه دولت تدبیر و امید تلاش دارد برخلاف گذشته، فقط وارد کننده فناوری نباشد و علاوه بر این روند، فرایند انتقال و بومی سازی فناوری نیز صورت گیرد.
احمدی اظهار کرد: بی شک برای تحقق این مهم پارک های علم و فناوری می توانند نقش مهمی ایفا کنند تا به اشتغال پایدار و تولید صادرات محور دست یابیم.
وی با بیان اینکه حوزه های مختلف صنعت همچون نفت، خودروسازی و هواپیماسازی از فعالیت پارک های علم و فناوری استقبال خوبی داشته اند، اظهار امیدواری کرد: پارک ها، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نقش فعال تری در این زمینه ایفا کنند.
احمدی آمایش علم و فناوری هر منطقه را از برنامه های اصلی این پارک ها اعلام و اضافه کرد: این رویکرد راهبردی بر اساس امکانات و توانمندی های هر حوزه و آینده سیاست های توسعه ای هر منطقه در حال اجراست.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین نشست دو روزه رئیسان پارک های علم و فناوری و مدیران مراکز رشد کشور صبح امروز در جزیره قشم آغاز شد. 
نحوه استقرار شرکت های خارجی در پارک های علم و فناوری داخل کشور در این نشست مشترک به بحث و بررسی گذاشته می شود.
تعامل و همفکری مدیران پارک های علم و فناوری و مدیران مراکز رشد کشور، هم افزایی بیشتر بین تصمیم گیران این حوزه ها و تبادل نظر با مسئولان وزارت علوم، سازمان ها و دستگاه های اجرایی از دیگر اهداف برگزاری این نشست اعلام شده است. 
رئیسان پارک های علم و فناوری و مدیران مراکز رشد کشور در این گردهمایی در خصوص مباحث مختلفی همچون آسان سازی قوانین بیمه، مالیات، گمرگ، کمبود بودجه، و نحوه استقرار شرکت های خارجی در پارک های علم و فناوری داخل کشور تبادل نظر و مذاکره می کنند. 
حمایت های مالی، تامین بودجه برای ایجاد زیرساخت های مناسب، تجهیز کارگاه ها و آزمایشگاه ها و همچنین حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور از جمله برنامه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای رفع موانع موجود و ارتقاء جایگاه پارک های علم و فناوری در این نشست اعلام شده است. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا