دیپلماسی آب، راهکار مقابله با بحران آب در جهان اسلام

 پرفسور شفیق الاسلام روز چهارشنبه در حاشیه نشست بین المللی آب، توسعه پایدار و زندگی سالم که در پردیس علوم دانشگاه تهران در حال برپایی است، در گفت و گو با ایرنا، گفت: وقتی بحث به تقابلات تخصیص منابع آبی می رسد، این که تخصیص چگونه، با مسئولیت چه کسی، با چه هزینه ای و در چه مقیاسی انجام شود، سولاتی مهمی در این زمینه هستند.

وی افزود: گرچه علم می تواند در حل و فصل منازعات تخصیص منابع آب مشارکت کند، اما قطعیت علمی بیشتر قادر به رفع اغلب اختلافات تخصیص منابع آب نخواهد بود. تنش آب در جهان اسلام به احتمال زیاد منجر به شکل گیری طیف گسترده ای از تضادها می شود که به دلیل نبود اطلاعات علمی کافی در این زمینه نیست بلکه دلایل دیگری در آن دخیل است.
شفیق الاسلام ادامه داد: به نظر می رسد تنش آب به دلایلی مانند افزایش جمعیت، شیوه تخصیص فعلی منابع آبی، تقاضای کنترل نشده و سرمایه گذاری ناکافی در زیرساخت هایی که به درستی تعیین نمی شوند، در حال تبدیل شدن به یک نگرانی مهم است.
به گفته وی، یک روش کارا برای حل بحران آب، تعریف یا تعیین چهارچوبی از نیازهای متضاد و استفاده از آب به عنوان فرصتی جهت تصمیم گیری مشترک در مورد این منابع است.
شفیق الاسلام خاطرنشان کرد: مثال هایی از چند حوزه رودخانه ای نشان می دهد که حل خلاقانه مسائل و تصمیم گیری تطبیقی بر اساس علم پیشرفته و تئوری مذاکره در چارچوب دیپلماسی آب می تواند مثال هایی از مقابله با بحران آب در جهان اسلام ارائه دهد.
نشست بین المللی آب، توسعه پایدار و زندگی سالم روز چهارشنبه در پردیس علوم دانشگاه تهران شروع به کار کرد و بعد از ظهر پنجشنبه به کار خود پایان می دهد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا