راه جدیدی برای ایجاد سلول‌های بنیادی پارکینسونی کشف شد

محققان دانشگاههای Juntendo و Keio دور هم جمع شده اند تا راه سریع تر و آسان تری را برای تولید سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSC) از بیماران مبتلا به پارکینسون پیدا کنند. این یافته که آن ها مدعی آن هستند، راه زیادی در پیش دارد تا به درمان بیماری های نورولوژیک منجر شود.

این محققان این تکنولوژی را برای مطالعه شمار زیادی از بیماران پارکینسونی با استفاده از سلول های iPS‌ مشتق از خون آن ها طراحی کرده اند. نکته اصلی این تکنولوژی موفقیت آن در تبدیل موثرتر سلول ها به سلول های بنیادی عصبی است که اجازه مونیتور کردن پیشرفت بیماری در ظروف آزمایشگاهی را فراهم می‌کند. همچنین می‌توان از این سلول ها استفاده کرد و برهم‌کنش سلول های عصبی با مواد شیمیایی را مورد مطالعه قرار داد؛ به این ترتیب یک گام به درمان این بیماری ها نزدیک شد.

محققان قصد دارند که با تولید سلول های iPS مشتق از بیماران پارکینسونی مختلف، بانک سلول های iPS مربوط به این بیماری را در مقیاسی که تاکنون در هیچ جای دنیا دیده نشده است، دایر کنند.

برای تولید چنین سلول هایی، محققان سلول های iPS را تحت شرایط خاصی مانند محیط کم اکسیژن کشت دادند و آن ها را به طور کارآمدتری به نورون تمایز دادند. در حالی که روش های موجود ۳۰ تا ۵۰ روز طول می کشند، این روش جدید ظرف مدت یک هفته نورون های مناسب برای مطالعه پارکینسون را تولید می‌کند.

اگرچه تئوری های بسیاری در مورد دلایل پارکینسون وجود دارد اما بسیاری از ابعاد آن به صورت یک معما باقی مانده است و مطالعاتی از این دست می تواند درک ما را در مورد این بیماری و فاکتورهای ژنتیکی و محیطی دخیل در آن، افزایش دهد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا