کاهش کم شنوایی کودکان با مداخله زودهنگام توانبخشی
عضو کمیته علمی پانزدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران با بیان اینکه یک تا سه نوزاد از هر هزار تولد زنده مبتلا به کم شنوایی است، گفت: کم شنوایی یک فوریت عصبی است که اگر به موقع به آن رسیدگی شود، می توان با مداخلات توانبخشی و وسایل کمک شنوایی به میزان قابل توجهی از پیشرفت آن پیشگیری کرد.
به گزارش انجمن شنوایی شناسی ایران، دکتر گیتا موللی اظهار کرد: با توجه به پیشرفت علم شنوایی شناسی در دهه اخیر در حال حاضر پس از زایمان و قبل از خروج از بیمارستان امکان تشخیص کم شنوایی برای نوزاد امکانپذیر است.
وی افزود: پس از تشخیص باید برای نوزاد وسیله کمک شنوایی مناسب تجویز شود و مداخله توانبخشی صورت گیرد.
عضو کمیته علمی پانزدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران عنوان کرد: پس از تشخیص کم شنوایی در کودک زیر 6 ماه و از همان اوایل نوزادی، کودک باید مورد توانبخشی شنوایی قرار گیرد و بحث توانبخشی به صورت خانواده محور دنبال شود به این صورت که متخصصان به خانواده آموزش دهند که فعالیت های توانبخشی را در محیط منزل انجام دهند.
موللی گفت: توانبخشی تنها این نیست که کودک را برای آموزش به کلاس های ویژه ببرند بلکه لازم است کودک در معرض گفتار، زبان و شنوایی باشد و به صورت مستمر نیز توسط شنوایی شناس و تیم کارشناسی مورد بررسی و پایش قرار گیرد.
وی اظهار کرد: کودکانی که از سمعک استفاده می کنند در صورت ابتلا به سرماخوردگی با مشکل گوش، حلق و بینی مواجه می شوند بنابراین لازم است هر ماه وضعیت کودک و سمعک او توسط شنوایی شناس بررسی شود.
موللی ادامه داد: کم شنوایی بیماری نیست که درمان داشته باشد بلکه توانبخشی دارد و در واقع با تکنولوژی خاص به فرد کمک می شود تا بتواند کم شنوایی خود را جبران کند و با همان میزان شنوایی که دارد با کمک وسایل کمک شنوایی بهترین عملکرد را داشته باشد.
وی گفت: نگرش جامعه بسیار اهمیت دارد و لازم است با توجه به آمار بسیار بالای کم شنوایی (یک تا سه نوزاد از هر هزار نوزاد) جامعه کودکان کم شنوا را در خود بپذیرد؛ همه کودکان کم شنوا قادرند با تشخیص زودهنگام و توانبخشی مناسب به قابلیت های بالایی دست یابند و در سال های بعد در آموزش، تحصیلات، اشتغال و دیگر ابعاد زندگی نیز موفق باشند.
استاد یار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با اعلام این خبر اظهار کرد: تعداد شنوایی شناسان در ایران تقریبا برابر با کل تعداد شنوایی شناسان در قاره اروپا است که با وجود این متخصصان در سال های اخیر پیشرفت های خوبی در زمینه علم شنوایی شناسی داشته ایم و با کمک آنها بسیاری از مشکلات شنوایی در کشور برطرف شده است.
پانزدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران به همت انجمن علمی شنوایی شناسی ایران از 28 تا 30 اردیبهشت ماه سال آینده هتل المپیک تهران برگزار می شود.