رشد 30 درصدی مهاجرت پرندگان زمستان گذران به مازندران

 کوروش ربیعی در گفت و گو با ایرنا گفت که امسال 90 گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت 830 هزار بال به آبگیرها، تالابها و سواحل خزر مهاجرت کردند. وی اضافه کرد: 63 درصد از جمعیت پرندگان مهاجر زمستان گذران حدود 503 هزار بال در تالاب بین المللی میانکاله به دلیل شرایط مناسب تغذیه ای و آب و هوایی جا گرفتند.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران بیشترین جمعیت پرندگان زمستان گذران مهاجر به تالاب، آبگیر، سواحل و آب بندان و آبگیرهای این استان را شامل چنگر، مرغابی ( اردک و غاز) و فلامینگو اعلام کرد.
به گفته ربیعی هفت گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران که به این استان سفر کردند از گونه های در خطر انقراض جهان شامل اردک سرسفید، درنای سیبری، غاز پیشانی سفید،پلیکان خاکستری، عقاب دریایی دم سفید و عقاب خالدار بودند.
وی اضافه کرد : همچنین 30 گونه دیگر از 90 گونه پرندگان مهاجر که مازندران را به عنوان زمستان گذرانی انتخاب کردند از گونه های مورد حفاظت و حمایت در گستره ملی محسوب می شوند.
وی مهمترین گونه های پرندگان مهاجر زمستان گذران حفاظت شده در گستره ملی را شامل فلامینگو، قو و اباصیل اعلام کرد.
این مسئول گفت که این اطلاعات از طریق طرح سرشماری پرندگان مهاجر زمستان گذران در 40 سایت سرشماری استان مازندران شامل 20 آب بندان، 340 کیلومتر سواحل دریای خزر، خلیج ، تالاب بین المللی میانکاله و تالاب های محلی با حضور کارشناسان محیط زیست به دست آمده است.
به گفته وی همساله سرشماری پرندگان مهاجر زمستان گذران به این استان از طریق کارشناسان محیط زیست با هدف شناسایی گونه های مهاجر و برنامه ریزی برای حفاظت از گونه های در خطر انقراض و حمایتی انجام می شود.
این سرشماری اوایل بهمن ماه سالجاری در مازندران انجام شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا