ارتباط چاقی و ضعف حافظه

شاخص توده بدنی بالا با احتمال بروز بیماری های مختلفی همراه است که بر اساس تحقیقات جدید اکنون اختلال شناختی را هم می توان به فهرست این بیماری ها افزود. این تحقیق که به راهبری محققان دانشگاه کمبریج انجام شده است به این نتیجه رسیده است که جوانانی که دارای اضافه وزن هستند ممکن است حافظه مقطعی ضعیف تری داشته باشند. در این اختلال توانایی فرد در به یاد آوری حوادث گذشته کاهش می یابد

این به آن معنا نیست که افراد دارای اضافه وزن حتما فراموش کار هستند؛ اما اگر این نتایج قابل تعمیم به حافظه در زندگی روزمره باشد، می توان گفت که ممکن است افراد دارای اضافه وزن جزئیات حوادث گذشته مانند وعده غذایی پیشین خود را کم تر به خاطر می آورند..

دکتر لوسی چیک (Lucy Cheke) به عنوان راهبر این تحقیق در این باره بیان کرده است که: «این به آن معنا نیست که افراد دارای اضافه وزن حتما فراموش کار هستند؛ اما اگر این نتایج قابل تعمیم به حافظه در زندگی روزمره باشد، می توان گفت که ممکن است افراد دارای اضافه وزن جزئیات حوادث گذشته مانند وعده غذایی پیشین خود را کم تر به خاطر می آورند. تحقیق در زمینه نقش حافظه بر روی خوردن نشان داده است که این امر ممکن است توانایی افراد دارای اضافه وزن در استفاده از حافظه برای تنظیم مصرفشان را با اختلال مواجه کند.» بر اساس اطلاعات به دست آمده از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، حدود 69 درصد از بزرگ سالان آمریکا که دارای سن 20 سال به بالا هستند دارای اضافه وزن بوده یا چاق محسوب می شوند. چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و انواع مشخصی از سرطان می شود. علاوه بر این چاقی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر زودرس است.

محققان برای انجام این تحقیق از 5 شرکت کننده 10 تا 35 ساله با شاخص توده بدنی 18 تا 31 را مورد مطالعه قرار دادند. لازم به ذکر است که میزان عادی و مناسب این شاخص بین 18.5 تا 24.9 است. این شرکت کنندگان یکی از آزمون های حافظه به نام را به پایان رساندند. در این آزمون از آنها خواسته شده بود تا اشیاء و تصاویری را در صحنه های پیچیده ای نظیر کویر پنهان کنند. علاوه بر این از آنها خواسته شده بود تا نوع اشیاء پنهان شده و مکان و زمان پنهان شدن آنها را به خاطر بسپارند. محققان در نتیجه انجام این آزمایش به این نتیجه رسیدند که میان شاخص توده بدنی بالا و عملکرد ضعیف در انجام این وظیفه رابطه وجود دارد.

محققان در این رابطه این گونه نتیجه گیری کردند که: « نتایج این تحقیق از یافته های کنونی مبنی بر این که وزن بدن ممکن است با تغییرات ساختار و کارکرد مغز و توانایی آن برای انجام وظایف شناختی مرتبط باشد، پشتیبانی می کند.»

منبع: medicaldaily

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا