اضافه وزن حافظه شما را ضعیف می کند
دانشمندان در مطالعات اخیر خود به این نتیجه رسیده اند که افزایش اعتماد به نفس و احساس قدرتمند بودن تنها بخش و اتفاق مثبت رخ داده در شخصیت افراد چاقی که موفق به کاهش وزن خود شده اند نبوده و کم کردن کیلوگرم های اضافه بدن به افزایش توان مغز و بهبود حافظه منجر می شود .
غذا خوردن و زیاده روی کردن در مصرف مواد غذائی به طور فزاینده ای باعث اختلال و کاهش عملکرد مغز شده و چاقی مهمترین عامل کاهش عملکرد در این عضو حیاتی است .
تازه ترین تحقیقات به عمل آمده در دانشگاه کمبریج نشانگر این موضوع است که اضافه وزن وچاقی به طور مستقیم بر حافظه تاثیر گذاشته و کاهش وزن و تمرینات ورزشی می تواند به بهبود عملکرد آن کمک کند . دراین تحقیقات مشخص شد که اشخاصی با اندام مناسب تر نسبت به افرادی که دچار اضافه وزن هستند ، فعالیت های فکری بهتری داشته و از حافظه بهتری نسبت به افراد سنگین وزن تر برخوردار هستند .
در این آزمایش از دو گروه کلی آزمایش شوندگان استفاده شد که افراد مورد نظر در یکی از این گروه ها؛ توده های چربی بیشتری در بدن خود داشتند و در گروه دیگر از افرادی استفاده شد که ترکیب بدنی متناسب تری داشتند . در پایان این مطالعات مشخص شد که در حوزه حافظه نگاری ؛ افراد چاق تر نسبت به افراد سبک وزن با مشکل بیشتری در خصوص حافظه بلند مدت مواجه هستند .
در این پژوهش محققان دریافتند که چاقی باعث اختلال در قسمتی از مغز شده که با نام هیو کامپ شناخته می شود . هر گونه تغییر در این قسمت از مغز به طور مستقیم باعث اختلال در حافظه و یادگیری شده و در قسمت دیگری به نام فرونتال نیز اثر گذار خواهد بود که مسئولیت تصمیم گیری ، حل مساله و احساسات را به عهده دارد .
دکتر لوسی چک از پژوهشگران ارشد حاضر در این مطالعات درباره یافته های این پژوهش عنوان می کند که غذا خوردن و زیاده روی کردن در مصرف مواد غذائی به طور فزاینده ای باعث اختلال و کاهش عملکرد مغز شده و چاقی مهمترین عامل کاهش عملکرد در این عضو حیاتی است .
در پایان این گونه به نظر می رسد که تلاطم افکار ، عدم تصمیم گیری ، کاهش یادآوری و اختلالات حافظه به طور خاص با اضافه وزن رابطه مستقیم داشته و درمان این عارضه کمک شایانی به حل این مشکلات خواهند کرد.
شرح کامل این پژوهش ها و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره فصلنامه علمی روانشناسی تجربی یا Journal of Experimental Psychology منتشر شده و در دسترس پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه : فاطمه کردی
No tags for this post.