بانک حفاظت فراسردی ذخایر ژرم پلاسم گیاهی راه اندازی شد

 دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، گفت: ایران از لحاظ ذخایر توارثی گیاهی از جمله غنی ترین کشورهای جهان به شمار می رود، اما فرسایش ژنی گیاهان در آن بسیار زیاد است.

وی با اشاره به اینکه نگهداری ژرم پلاسم به روش حفاظت فراسرد (Cryopreservation)، برای حفظ طولانی مدت ذخایر توارثی روش موثری است، اظهار کرد: در این روش ژرم پلاسم در دمای بسیار پایین (196- درجه سانتی گراد) نیتروژن مایع به مدت طولانی ذخیره می شود.
شاهزاده فاضلی خاطرنشان کرد: از مزایای این روش می توان به حفظ ثبات ژنتیکی پایه مادری، کاهش هزینه های حفاظت در شرایط مزرعه، تهیه نسخه پشتیبان برای گیاهانی که به صورت کلون تکثیر می شوند و نیز به عنوان یک سیستم حفاظتی برای کشت های مهم اشاره کرد.
رئیس مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با بیان اینکه برخی کشورهای پیشرفته نیز از این روش برای نگهداری ذخایر ژرم پلاسم گیاهی استفاده می کنند، افزود: در این بانک قرار است انواع بافت های گیاهی اعم از بذر، دانه گرده، مریستم و جوانه های راکد نگهداری شوند.
بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، علاوه بر این دارای کلکسیون هایی مانند گیاهان درون شیشه ای، مزرعه ای، اسانس و عصاره، هرباریوم و بذرهای سردخانه ای است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا