نان مخصوص دیابتی ها هم پخته شد

محققان دانشگاه ملی سنگاپور با استفاده از یک نوع رنگدانه گیاهی به نام آنتوسیانین، موفق به پخت نانی شده اند که قادر به کنترل گلوکز خون است.
این مطالعه نشان می دهد زمانی که یک درصد از عصاره آنتوسیانین با خمیر برنج سیاه (نوعی برنج تیره رنگ که در برخی نقاط دنیا استفاده می شود)مخلوط و در دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت هشت دقیقه پخته شود، نرخ هضم آن 12.8 تا 20.5 درصد کاهش می یابد. کاهش نرخ هضم به این دلیل اتفاق می افتد که آنتوسیانین، آنزیم هضم را از بین می برد و در مقابل، میزان گلوکز خون را کنترل می کند. نان های استاندارد، به سرعت هضم شده و توسط خون جذب می شوند و گلوکز خون را افزایش می دهند؛ به همین دلیل است که پزشکان به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می کنند در مصرف برنج و نان احتیاط کنند. 
یکی دیگر از خواص آنتوسیانین به غیر از کنترل قند خون، خاصیت ضد اکسیدانی آن است که در درمان بیماری های قلبی عروقی، بیماری های عصبی، سرطان و التهاب موثر است. آنتوسیانین ها علاوه بر برنج سیاه و سفید، در برخی از انواع میوه و سبزی از جمله انواع توت، غلات و سیب زمینی وجود دارند.
محققان بر این باورند که این دستاورد گامی بزرگ در جهت تولید مواد غذایی مخصوص بیماران دیابتی است. 
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می ‏آید. انسولین ماده ‏ای است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است. 
به گزارش ایرنا، بنیاد بین المللی دیابت پیش بینی می کند که تا سال 2040 میلادی، از هر 10 فرد بالغ، یک تن به دیابت مبتلا خواهد بود و تعداد مبتلایان از 415 میلیون نفر در سال 2015 به 642 میلیون نفر می رسد؛ همچنین هزینه مراقبت های بهداشتی 673 میلیارد دلاری در سال 2015، به 802 میلیارد دلار خواهد رسید. نتایج این تحقیقات در نشریه Food Chemistry منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا