از بین بردن سرطان با سلول های پوست
محققان دانشگاه کارولینای شمالی در مطالعه ای روی موش ها متوجه شدند که این سلول های بنیادی بقایای سلول های تومور مغزی را پیدا کرده و از بین می برند.
گلیوبلاستما (یک نوع سرطان مغز)، تومورهای تهاجمی و سریع الرشد هستند که آستروسیت ها یعنی سلول هایی را تشکیل می دهند که بافت حمایت کننده مغز را می سازند.
طبق اعلام انجمن تومور مغز آمریکا، آستروسیت ها به سرعت تکثیر می شوند و توسط شبکه بزرگی از رگ های خونی حمایت می شوند، به همین دلیل درمان این سرطان نسبتا نادر بسیار دشوار است.
محققان در این مطالعه که در مجله Nature Communications منتشر شد، سلول های پوستی به نام فیبروبلاست ها را دوباره برنامه ریزی کردند تا به سلول های بنیادی خنثی تبدیل شوند و یک پروتیین از بین برنده تومور تولید کنند.
این سلول ها که در پوست، کار تولید کلاژن و بافت همبند را انجام می دهند، سلول های سرطانی را شکار کرده و از بین می برند.
محققان سپس این سلول ها را به موش تزریق کردند و با کمک یک ماتریکس (ماده بین سلولی)فیزیکی آنها را در محل نگاه داشتند تا به اندازه کافی زمان برای کشف سلول های سرطانی داشته باشند.
نتایج این مطالعه افزایش 160 تا 220 درصدی احتمال زنده ماندن موش ها را بسته به نوع و موقعیت خاص تومور نشان داد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محور توجه مطالعه بعدی بر استفاده از سلول های بنیادی انسانی و آزمایش داروهای ضد سرطان موثرتری تمرکز خواهد داشت که بتوانند با سلول های بنیادی عصبی دوباره برنامه ریزی شده، جفت شوند.