مشارکت خارجیان در طرح های تحقیقاتی دولت چین آزاد شد
به گزارش ایرنا، این نخستین بار است که دولت چین اجازه می دهد درهای بخش های علمی و فنی این کشور به روی شرکت ها و افراد خارجی باز شود.ورود خارجیان به بخش های علمی و تحقیقاتی دولتی در زمره محدودیت هایی است که از سالها قبل در چین در نظر گرفته می شد اما به نظر می رسد با رکود فراگیر اقتصادی در این کشور این بخش نیز اصلاحاتی را در دستور کار قرار داده باشد.
«وان گانگ» وزیر علوم و فنون چین در جریان اجلاس اصلاحات علوم در پکن گفت که از این پس خارجیان می توانند در همه بخش های علمی و تحقیقاتی دولتی چین حضور یافته و با این کشور همکاری کنند.
وی در حاشیه اجلاس به خبرنگاران گفت که اجازه می دهیم موسسات خارجی به عنوان شریک با چین در برنامه های نوین علمی و فنی که با سرمایه گذاری دولت اجرا می شود، مشارکت کنند.
دولت چین از ماه جاری میلادی برنامه جامع علوم و فنون شامل برنامه توسعه علوم، برنامه توسعه فن آوری پیشرفته و برنامه تحقیقات ملی را جایگزین طرح های قبلی علمی و فنی کرد.
این برنامه ها 25 رشته و ماده اساسی از جمله از فیزیک کوانتوم گرفته تا جنگل کاری و بیابان زدایی را شامل می شود.
وزیر علوم و فنون چین گفت که تا قبل از این درهای تمامی بخش های علمی و تحقیقاتی دولتی به روی خارجیان باز نبود و آنها نمی توانستند در بسیاری از برنامه ها مشارکت داشته باشند اما اصلاحات نوین این امکان را به آنها می دهد.
«میگویل استبان» اسپانیایی اولین دانشمند خارجی است که توانست با ارائه طرح تحقیقات بنیادین سلولی به دولت چین از سرمایه تحقیقاتی دولتی به ارزش سه میلیون و 900 هزار دلار برای اجرای این طرح علمی برخوردار شود.