کوسه ها تنهائی را دوست ندارند

پیش از این تصور میشد که کوسه ها ی غول پیکر یا همان کوسه های ببری بیشتر به طور انفرادی زندگی می کنند و کمتر اجتماعی هستند . نویسنده معروف کارسون مک کولزر نیز با الهام اززندگی  این کوسه ها عنوان کرده بود که "یک شکارچی همیشه تنهاست " . اما تحقیقات جدید نشان میدهد که بر خلاف تصورات پیشین کوسه ها روابط  اجتماعی بسیار گسترده ای دارند و آن چه تاکنون در مورد کوسه ها تصور می شد به دور از واقعیت بوده است .

پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که کوسه ها در طول یک سال به طور میانگین 200 بار با یکدیگر برخورد می کنند و تعامل آن ها با یکدیگر بسته به محل زندگی آن ها و شرایط فصلی متفاوت است .

کوسه ببری که با نام های متفاوتی همچون کوسه خاکستری ، کوسه باریک دندان و کوسه خالدار شناخته میشود در آب های ساحلی در شرق و غرب اقیانوس اطلس ، دریای مدیترانه ، سواحل استرالیا و کشور ژاپن زندگی میکند و طول آن به 3 متر می رسد .

در طول ماه های تابستان ببر کوسه ها که ساکن دریاهایی بسیار دورتر از سواحل شرقی ایالات متحده هستند خود رابه خلیج رسانده و تماس زیادی با یکدیگر دارند . در این جا این سوال در ذهن پژوهشگران شکل گرفت که این تعامل و همزیستی در آب های باز چگونه است ؟

پیش از این محققان در محیط هایی کوچک و محدود به بررسی این موجودات پرداخته بودند و بدین گونه اولین سلسله تحقیقات  وسیع در آبهای باز اقیانوس روی این کوسه ها در دستور کار قرار گرفت .

برای این منظور دانشمندان برچسب های صوتی را به بدن 300 ببر کوسه متصل کردند که بدین وسیله تمام حرکات کوسه و مسیر حرکتی آن مشخص می شد . با تجزیه و تحلیل این داده ها مشخص شد که این حیوان علاقمند به  زندگی اجتماعی است و پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که کوسه ها در طول یک سال به طور میانگین 200 بار با یکدیگر برخورد می کنند و تعامل آن ها با یکدیگر بسته به محل زندگی آن ها و شرایط فصلی متفاوت است .

 این گروه پژوهشی دریافتند که  در اواخر زمستان و اوایل بهار کوسه ها معمولا در کمترین تعامل با گروه قرار دارند و به سختی میتوان آن ها را در کنار یکدیگر ملاقات کرد  و این گونه به نظر می رسد که کوسه ها زمان ملاقات با دیگرکوسه ها را خود تعیین میکنند که این موضوع در نوع خود بسیار جالب توجه است . به گفته دانشمندان این تصمیمات بسته به نیازهای فردی کوسه ها همانند تولید مثل متفاوت است .

منبع : Discovery

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا