کشف روند تکاملی ساده ساختار فک انسان
در این تحقیقات جدید از دندان های به جای مانده در فسیل ها و استخوانهای اجداد انسان های امروزی استفاده شده است . این مطالعات به سرپرستی دکتر آلیس ایوانز ، زیست شناس تکاملی ،در دانشگاه موناش انجام شده و تیم پژوهشگران با بررسی فسیل ها و مطالعه روند تکامل فک و دندان انسان، نگاهی تازه به این مقوله داشتند.
دندان ها می توانند در مورد زندگی اجداد ما ناگفتنی های زیادی را عنوان کنند و با کمک آن ها به گونه ای بهتر می توان این سیر تکاملی هفت میلیون ساله را بررسی کرد. تکامل ساختار فک و دندان انسان بسیار محدودتر از تصورات قبلی بوده و الگویی بسیار ساده تر از آنچه تا کنون تصور می شد دارد .
گفتنی است دانشمندان برای بررسی دقیق این موضوع از روش مطالعاتی و مدل آبشار هورمونی استفاده کرده اند . مدل آبشار هورمونی عبارت است از مجموعه ای از واکنش های شیمیایی که به وسیله تحریک آغازین و یا پیام اول شروع شده و در نهایت باعث تغییر ژنتیکی در داخل سلول خواهد شد که در نتیجه آن تغییرات درونی و بیرونی در موجودات رخ می دهد.
دکتر ایوانز در این خصوص عنوان کرد : دندان ها می توانند در مورد زندگی اجداد ما ناگفتنی های زیادی را عنوان کنند و با کمک آن ها به گونه ای بهتر می توان این سیر تکاملی هفت میلیون ساله را بررسی کرد.
دکتر ایوانز دانشیار پژوهشی موزه ویکتوریا در ادامه توضیحات خود افزود : تکامل ساختار فک و دندان انسان بسیار محدودتر از تصورات قبلی بوده و الگویی بسیار ساده تر از آنچه تا کنون تصور می شد دارد .
این دانشمند ارشد دانشگاه موناش که سرپرستی گروه پژوهشی بین المللی متشکل از محققانی در حوزه انسان شناسی و زیست شناسی تکاملی از کشورهایی همانند فنلاند ، آمریکا ، انگلستان و آلمان را بر عهده داشت با ایجاد پایگاه داده هایی جدید و گسترده از فسیل هومینین ها و انسان های تکامل یافته از دهه های گذشته ، به تصویر برداری دقیق 3D با وضوح بالا از دندان های آن ها پرداخت .
این تیم تحقیقاتی در پی یافتن پاسخ های خود از دو گروه اصلی هومونین ها بودند . دسته اول گونه های انسانی همانند انسان های معاصر و نئاندرتال ها و گروه دوم آسترالو پیتیکوس های از جمله فسیل معروف لوسی که در آفریقا کشف شده است.
لازم به توضیح است که در این مطالعات و در مورد در هر دو گونه مختلف انسانی از روشی مشابه ( آبشار هورمونی ) استفاده شد. در این مطالعات ، پژوهشگران آن چه را که از فسیل ها به جا مانده بررسی کرده و اندازه و بزرگی دندانها را مشخص می کنند .
پروفسور گرانت تاونسند از دیگر پژوهشگران ارشد این حوزه و استاد دانشگاه آدلاید، به بررسی قالب دندان انسان های امروزی پرداخته و بزرگترین مجموعه از دندان انسان های امروزی را در بیمارستان آدلاید مورد بررسی قرار داده است . او با اشاره به این تحقیقات اضافه کرد که بررسی دهان و دندان در هومونین ها باعث شناخت بیشتر ما از درخت تکاملی آن ها می شود که این امر بسیار حیاتی است .
این تحقیقات دریچه ای جدید برای ارزیابی گذشته به روی مححققان گشود و بدین گونه سرنخی جدید برای محققان در آینده به جای گذاشته است . شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله علمی Nature منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.