25 هزار بیمار سوختگی در کشور و کافی نبودن بودجه های حمایتی
به گزارش تارنمای خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی در پنجمین کنگره کشوری سوختگی، افزود: تعداد تخت های کشور در بخش سوختگی بسیار کمتر از حد قابل قبول است به گونه ای که باید به دو برابر افزایش یابد.
هاشمی با اشاره به استاندارد نبودن تعداد زیادی از تخت های بخش سوختگی در کشور، گفت: در حال حاضر حدود 900 تخت در بخش های سوختگی فعال است که از این تعداد 100 تخت مربوط به بخش آی سی یو است.
وی افزود: این تعداد تخت جدا از اینکه از نظر کمیت ناکافی است، از نظر کیفی نیز 80 درصد آنها از استانداردهای روز جهانی برخوردار نیست.
هاشمی با ابراز امیدواری برای اقدام بیش از پیش دانشگاه ها برای تجهیز و راه اندازی بخش های سوختگی ، گفت: در حوزه آموزش در حیطه سوختگی و تامین نیروی مورد نیاز در بخش سوختگی کار در خور توجهی نکرده ایم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مظلومیت بخش های سوختگی و اعصاب و روان در این حوزه گفت: جلسه ای نبوده که در آن از کمبودهای بخش های سوختگی صحبت نکرده باشم و اغراق نکرده ام اگر بگویم هر ماه مشکلات حوزه سوختگی را پیگیری می کنم ولی متاسفانه در کشور ما تصمیم گیران و دست اندرکاران، تا مسائل و مصیبت ها را تجربه نکنند، درباره آن تصمیمی اتخاذ نمی کنند و حتما باید حادثه ای مثل آتش سوزی مسجد ارک تهران اتفاق بیفتد تا به بیمارستانی مثل بیمارستان شهید مطهری کمک شود.
هاشمی گفت: از مدیران ارشد تا رئیس دانشگاه ها و روسای بیمارستان ها کمتر سراغ این بخش می آیند چون گرفتاری آن زیاد است و بجای آن به بخش هایی می پردازند که سودآور است.
مقام ارشد حوزه بهداشت و درمان کشور تاکید کرد: تغییر این نگاه نیز برای روی آوردن به گسترش بخش های سوختگی کار دشواری است که البته اگر تعرفه ها ساماندهی شود و بیمه ها هم کمک کنند، می توانیم با توجه به دانش، تجربه و نیروی متخصص خود شرایط را از وضع موجود مطلوب تر کنیم.
هاشمی با اشاره به لزوم توجه به امر پیشگیری سوختگی ها در کشور گفت: در دیگر کشورها به جای هزینه های گزاف برای درمان روی پیشگیری از سوختگی کار می کنند و قوانین مناسبی برای محیط های کار و مراقبت کارکنان وجود دارد که لازم است به این سمت پیش برویم.