دستگاهی برای مدیریت احساسات در صدای انسان

مکانیسم صدای انسان بسیار پیچیده و منحصر به فرد بوده و از ویژگی‌های مهم آن کنترل انسان روی صدای خویش است.

صدای انسان در حالت‌های مختلف ازجمله شادی، غم و ترس می‌تواند بر حالت چهره او تاثیر بگذارد. حال سوال این است که آیا می‌توان با دستکاری صدا، نوع احساسات و عواطف منعکس شده در چهره انسان را تغییر داد؟ برای یافتن پاسخ، دانشمندان با طراحی ابزاری جدید آزمایش‌هایی روی افراد مختلف انجام داده‌اند.

پلتفرم صوتی دیجیتال

دانشمندان برای دستکاری صدای انسان پلتفرم صوتی دیجیتالی طراحی کرده‌اند که می‌تواند آهنگ صدای افراد را وقتی در حال صحبت کردن هستند، تغییر دهد. این پلتفرم به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند آهنگ صدای افراد را شادتر یا غمگین‌تر کرده یا ترس بیشتری را در آن نمایان کند.

دستکاری صدای انسان در این پلتفرم از طریق الگوریتم‌های پردازش صوتی دیجیتال و شبیه‌سازی قطعات آکوستیک صداهای عاطفی انجام می‌شود. برای مثال برای ایجاد حالت خوشحالی، آهنگ صدای گوینده را طوری تغییر می‌دهند که هم مثبت‌تر شود و هم به آن اعتماد به نفس و هیجان بیشتر داده شود. برای افزایش اعتماد به نفس روی محدوده دینامیک صدا، روش فشرده‌سازی اعمال می‌کنند و برای افزایش هیجان نیز از روش خالص‌سازی محتوای طیفی آهنگ صدا استفاده می‌شود. دانشمندان برای ارزیابی میزان اثربخشی این سامانه جدید، از چند نفر شرکت‌کننده خواستند یک داستان کوتاه را با صدای بلند بخوانند و در همان حال با هدفون به صدای دستکاری شده خود گوش دهند. نتایج این آزمایش نشان داد وقتی افراد به صدای تغییر یافته خود گوش می‌دهند، حالت چهره و عواطف آنها (بدون آن که بدانند صدایشان دستکاری شده است) براساس احساسات جدید تغییر می‌کرد. این موضوع نشان می‌دهد انسان نمی‌تواند در همه حال بر صدای خود برای ابراز یک منظور خاص، کنترل و مدیریت داشته باشد. در این آزمایش، افرادی که به صدای خود گوش می‌دادند نمی‌توانستند بفهمند واقعا چه احساسی دارند!

اهداف درمانی

دانشمندان بر این باورند این پلتفرم می‌تواند برای اهداف درمانی مانند درمان اختلالات خلق‌وخوی با ایجاد تغییر و تحول در نگرش مثبت یا محرک احساسات در آهنگ صدای اصلاح شده به کار گرفته شود.

همچنین می‌توان از آن به منظور افزایش تاثیر احساسات عاطفی در اجراهای زنده خوانندگان یا برای تغییر فضای عاطفی مکالمات در جلسات آنلاین استفاده کرد.

دانشمندان در حال حاضر در صدد ساخت نسخه‌ای از این پلتفرم هستند که بتوانند آن را به عنوان یک منبع باز در اختیار کاربران وبگاه‌ها قرار دهند و به هر کسی پیشنهاد می‌کنند آن را دانلود و آزمایش کند.

منبع:جام جم آنلاین

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا