آسیب پذیری جوامع فقیر، درستی الگوهای فعلی توسعه را زیرسوال برده است

 'استر لاروش' روز دوشنبه در افتتاحیه بیست و یکمین همایش ملی – منطقه ای انجمن متخصصان محیط زیست ایران اظهار داشت: دنیای امروز ما با تغییرات جهانی بی سابقه ای مواجه است که این تغییرات شامل افزایش ناهمگونی ها و بی عدالتی جهانی، افزایش جمعیت، تغییر آب و هوا، نابودی و آلودگی محیط زیست، استفاده ناپایدار از منابع آب شیرین و کاهش منابع دریایی و همچنین افزایش موارد بلایای طبیعی و بلایای انسانی است.

وی تصریح کرد: جوامع فقیر، در حاشیه و آسیب پذیر، در معرض بیشترین آسیب ها هستند آنها همچنین از بحران های جهانی که در ابعاد مالی، انرژی، غذا و زیست محیطی خود را نشان می دهند رنج بیشتری می برند و این موارد، درستی الگوهای فعلی توسعه را دچار تردید می کند.
لاروش خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که ما بیش از هر زمان دیگر نیاز به تلاش مشترک و قدم برداشتن در راهی مشترک داریم و نیازمند رویکردی نسبت به توسعه هستیم که جواب های متقاعد کننده ای به سوالهای پیچیده اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی که با آن رو به رو می شویم فراهم سازد.
وی تاکید کرد: ما به شاخص های جدید و روش های نوین سنجش میزان پیشرفتمان نیاز داریم تا ما را به درستی رهنمون کنند.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ادامه داد: رشد پایدار باید ضمن فراگیر بودن، از لحاظ اجتماعی برابر و محافظ اکوسیستم و اقلیم ما باشد و ما انسانها باید یاد بگیریم که با محیط زیست اطرافمان هماهنگ باشیم.
وی با بیان اینکه اتخاذ دستور کار توسعه پایدار 2030، قدمی بود که متفقا توسط 193 کشور سازمان ملل به تصویب رسید، اظهار داشت: برنامه 2030، آینده ای بهتر، امن تر و سبزتر برای همگان را وعده می دهد زیرا پیش از این هرگز رهبران جهان خود را متعهد به یک چنین تلاش و اقدام مشترکی در سطح به این وسیعی نکرده بودند.
لاروش یادآور شد: همه ما نقش مهمی در رسیدن به اهداف توسعه پایدار داریم و سازمان های مردم نهاد و جامعه مدنی می توانند نقش قابل توجهی در بالا بردن سطح آگاهی در میان اذهان عمومی، ترویج الگوهای خوب و نظارت بر اجرای تعهدات دولت ها و پاسخگو نگه داشتن آنها ایفا کنند.
وی ادامه داد: بسیار خوشحالم که کنفرانس امروز توسط یک گروه ایرانی علاقمند به محیط زیست برپا شده است که خود می تواند گواه بر نقش تعیین کننده سازمان های مردم نهاد باشد و مطمئنم که کرسی جدید یونسکو در انرژی های تجدیدپذیر و پاک (مستقر در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد) نیز اینگونه تلاشها را قوت خواهد بخشید.
رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران خطاب به اعضای انجمن متخصصان محیط زیست ایران گفت: ما باید از تجربیات و الگوهای موفق دیگر کشورها یاد بگیریم و خطر شکست را به حداقل برسانیم و سطح آگاهی مان را راجع به نقشی که هرکدام از ما در کاهش ردپای کربن به جا می گذاریم ارتقا دهیم.
وی در معرفی ابتکار جدید یونسکو با عنوان 'شهروندان سبز یونسکو' توضیح داد: در این پروژه، داستانهای مردم از سراسر جهان در یک نمایشگاه سیار به نمایش گذاشته می شود و هدف پروژه این است که به رهبران، کشاورزان، کارگران و والدین آینده نشان دهد که تا چه حد توسعه پایدار برای آینده جوامع مان ضروری است و چگونه می توان بر مشکلات زیست محیطی امروز فائق آمد.
به گفته لاروش اولین دوره نمایشگاه تنها سه روز پیش در مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز به کار کرد و تا 17 آوریل ادامه خواهد یافت.
وی همچنین حمایت همه جانبه دفتر منطقه ای یونسکو در تهران و تمامی شبکه یونسکو را از جمهوری اسلامی ایران و تمام کشورهای عضو در جهت رویارویی با مسائل زیست محیطی اعلام کرد.
بیست و یکمین همایش انجمن متخصصان محیط زیست ایران به همراه یازدهمین جشنواره توسعه سبز در واحد علوم و تحقیقات درحال برگزاری است و تا فردا چهارم اسفندماه ادامه خواهد داشت.
'گری لوئیس' هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران و رئیس برنامه عمران ملل متحد، دکتر 'علی عباسپور' رئیس واحد علوم و تحقیقات و دکتر 'مجید عباسپور' رئیس انجمن متخصصان محیط زیست ایران نیز در مراسم افتتاحیه این همایش سخنرانی کردند.
شرکت کنندگان در همایش، طی دو روز با حضور در نشست های تخصصی به ارائه دیدگاه ها و مباحث جدید در رابطه با نقش سازمان های منطقه ای و بین المللی در حل بحران های زیست محیطی، منابع آب و چالش های ملی منطقه ای، بحران تغییرات اقلیم و پدیده ریزگردها، انرژی؛ محیط زیست و چالش های پیش رو، اقتصاد محیط زیست؛ مدیریت سبز و نقش آن در حل بحران های زیست محیطی، حفاظت از تنوع زیستی؛ چالش ها و راهکارها و همچنین نقش آموزش و پژوهش در ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست خواهند پرداخت.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا