استفاده از روشهای مولکولی زیستفناوری برای احیای درختان بلوط
علیمحمد لطیفی درباره فعالیتهای ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حل مشکلات جنگلهای بلوط اظهار کرد: بررسی عوامل مؤثر در بحران زوال و خشکیدگی بلوط (تنشهای زنده و غیرزنده) یکی از اولویتهای کمیته حفظ جنگلهای بلوط و منابع طبیعی است که در همین راستا با استفاده از روشهای مولکولی زیستفناوری و عوامل کمککننده به رفع معضل مذکور از قبیل عوامل تقویتکننده و غیره به احیای آنها اقدام میشود.
وی افزود: حفظ و ارزیابی ذخایر ژنتیکی و ایجاد بانک ژنی بلوط با استفاده از روشهای زیستفناوری و بررسی جنبههای کنترل بیولوژیکی آفات قارچ، حشره و غیره بلوط نیز به صورت جدی در کمیته پیگیری میشود.
به گفته لطیفی، از دیگر اقدامات برای حفظ جنگلهای بلوط، تولید متابولیتهای ثانویه دارویی بلوط با استفاده از روشهای زیستفناوری است.
رییس کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی با اشاره به وضعیت اقدامات ذکر شده در ستاد، گفت: برخی از این اولویتهای ذکر شده عملیاتی شده و برخی هنوز در مرحله مطالعاتی است که تلاش میکنیم همه این موارد را به زودی اجرایی کنیم تا از این طریق از نابودی جنگلهای بلوط پیشگیری کنیم.
No tags for this post.