کشف نقش باکتریهای دهانی در بروز سکته مغزی
در این پژوهش محققان مرکز ملی مغز و قلب و عروق در اوزاکای ژاپن با بررسی بیماران سکته مغزی توانستند درک بهتری از رابطه بین سکته هموراژیک و باکتری دهان بدست بیاورند.
در میان بیمارانی که خونریزی داخل مغزی (ICH) را تجربه کرده بودند، 26 درصد آنها یک باکتری خاص به نام cnm-positive S. mutans در بزاق دهانشان داشتند. در میان بیمارانی با انواع دیگر سکته مغزی، تنها 6 درصد دارای این باکتری خاص بودند که این امر نشاندهنده این است که بهداشت دهان برای سلامت مغز مهم و لازم است و افراد باید به بهداشت دهان خود اهمیت دهند؛ زیرا این موضوع تضمین کننده سلامت مغز، قلب و دندانهاست.
سکتههای مغزی هموراژیک در افراد با پاره شدن یک سرخرگ در داخل یا روی سطح مغز رخ میدهند و سبب خونریزی مغزی میشوند. لازم به ذکر است که در این افراد میزان باکتری cnm-positive Streptococcus mutans بیشتر است.
این پژوهشگران همچنین با بررسی امارآی بیماران دریافتند که خونریزیهای کوچک مغزی ناشی از وجود این باکتری در دهان میتواند به زوال عقل منجر شود.
محققان بر این باورند که باکتری S. mutans میتواند سبب تضعیف رگهای خونی و فشار خون بالا و متعاقبا سبب پارگی رگهای مغز و خونریزیهای کوچک یا بزرگ مغزی شود.
همچنین چند پژوهش دیگر نیز ارتباط نزدیکی را بین بیماریهای لثه و بیماری قلبی نشان دادهاند و یک مقاله که در سال 2013 به چاپ رسید، حاکی از این بود که باکتری مسؤول ابتلا به بیماریهای لثه، سبب وخیمتر شدن بیماری آرتریت روماتوئید میشود.
به گفته محققان، باکتری cnm-negative S. mutans که در حدود 10 درصد از کل افراد یافت میشود و عامل بروز پوسیدگیهای دندانی است.محققان در حال حاضر با همکاری محققان در انگلستان و ژاپن در حال بررسی نقش باکتری دهان و روده در اختلالات عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون هستند.
به گزارش ایسنا، این پژوهش در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
No tags for this post.