چین و برنامه های فضایی سال 2016
چین پس از اجرای 19 ماموریت فضایی در سال 2015 میلادی، قصد دارد در سال 2016 نیز بیش از 20 ماموریت فضایی را آغاز کند که شامل آزمایش راکت های جدید، راه اندازی یک لابراتوار فضایی، بهبود قابلیت های فضاپیمای چینی و ارسال چند ماهواره به مدار زمین است.
پکن همچنین در حال پیشبرد پروژه ساخت یک ایستگاه فضایی قابل سکونت است که تا سال 2022 میلادی به بهره برداری می رسد و تا اواسط دهه 2020 میلادی، امکان استقرار فضانوردان چینی را در کره ماه فراهم خواهد کرد.
براساس این گزارش، چین در حال حاضر بین 2 تا 3 میلیارد دلار در زمینه توسعه فناوری های فضایی سرمایه گذاری کرده است، در حالی که بودجه سازمان فضایی امریکا (ناسا) در سال جاری میلادی 19 میلیارد دلار است.
یکی از زمینه های سرمایه گذاری فضایی چین، ساخت فناوری های ضدماهواره ای است که در زمان درگیری و جنگ امکان مقابله با تجهیزات فضایی دشمن را برای این کشور فراهم خواهد کرد.
بر پایه گزارش Science and Engineering Indicators 2016 که چندی پیش توسط انجمن ملی علوم در آمریکا منتشر شد، اغلب کشورهای آسیایی از جمله چین در زمینه تحقیقات علمی سرمایه گذاری جدی داشته اند و اکنون 40 درصد از سرمایه گذاری در حوزه تحقیق و توسعه توسط کشورهای شرقی، جنوب و جنوب شرق آسیا انجام می شود.
آمریکا پیشرفت های کشورهای آسیایی در این حوزه را تهدیدی جدی برای رهبری این کشور در حوزه فضایی می داند. آمریکا در حوزه سرمایه گذاری در زمینه تحقیقات علمی و مهندسی، رتبه اول را در جهان دارد و 27 درصد از کل سرمایه گذاری در این بخش را به خود اختصاص داده است. با وجود این بین سال های 2003 تا 2013 میلادی، سرمایه گذاری چین در تحقیقات علمی رشد چشمگیری داشت و اکنون با 20 درصد، فاصله چندانی از آمریکا ندارد.
به گزارش ایرنا از شبکه خبری سی ان بی سی، در بخش خصوصی نیز چین پا به پای آمریکا پیش رفته است. صنایع چینی به تولید فناوری های پیشرفته از جمله فناوری های فضایی و صنایع دارویی اختصاص یافته اند و 27 درصد از محصولات جهان را تولید می کنند. این در حالی که آمریکا 29 درصد از کل محصولات فناورانه جهان را تولید می کند.