چگونگی شکلگیری سیارات در اطراف ستارگان دوتایی
محققان در قرص پیش سیارهای یک ستاره دوتایی موفق به کشف ناحیه برجسته هلالی شکلی شدند که به طور آشکار عاری از گاز است. این نتیجه بینش جدیدی درباره پتانسیل شکلگیری سیارات یک سیستم دوتایی فراهم میکند.
محققان همواره بر سر درک چگونگی شکلگیری سیارات در سیستمهای ستارهای دوتایی بحث داشتهاند. مدلهای اولیه نشان میدهد که مغناطیس کششی بین دو جرم ستارهای، سیارات جوان را به مدارات بیرون از مرکز فرستاده و احتمالا آنها را به طور کامل از سیستم خانهشان خارج خواهد کرد و یا باعث برخورد آنها با ستارگانشان میشود. اگرچه طبق شواهد تجربی، سیارات در مدارهای پایدار در اطراف ستارگان دوتایی شکل گرفته و حفظ میشوند.
اخترشناسان برای درک بهتر نحوه شکلگیری و استخراج این گونه سیستمها با استفاده از آلاما نگاهی دقیقتر به شکل گیری دیسک سیاره ای اطراف HD 142527 داشتهاند.
HD 142527 یک ستاره دوتایی است که در فاصله 450 سال نوری از زمین و در خوشهای جوان با نام گروه انجمن عقرب- قنطورس قرار دارد.
اندرو ایزلا از دانشگاه رایس با بیان اینکه سیستم دوتایی ذکر شده مدتها پناهگاه یک کرونای شکلگیری سیارهای تشکیل شده از گاز و غبار بوده است عنوان کرد: این تصاویر آلاما جزئیات جدیدی از فرایند فیزیکی شکلگیری یک سیاره در اطراف این سیستم و احتمالا سایر سیستمهای دوتایی را آشکار کرده است.
اخترشناسان امیدوارند با مطالعه طیف وسیعی از قرصهای پیش سیارهای درک بهتری نسبت به شرایط مجموعه مراحل شکلگیری سیارات در سراسر جهان بدست آورند.
به گزارش ایسنا ، این مطالعه در نشست AAAS در واشنگتن دی سی ارائه شده است.
No tags for this post.