مهار جهانی ویروس زیکا نیازمند 56 میلیون دلار است
خبرگزاری رویترز امروز (چهارشنبه) از ژنو اعلام کرد: این مبلغ برای انجام کارهای لازم تشخیص بیماری و یافتن یک واکسن فوری تا تابستان آینده مورد نیاز است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که 25 میلیون دلار مورد نیاز خود سازمان است تا برای مهار زیکا که گفته می شود به 39 کشور گسترش یافته و همچنین برای انجام تحقیقات به کارگرفته شود.
زیکا ویروس قابل انتقال از پشه «آئدس آجیپتی» به مادران باردار اولین بار سال 1947 در گونه ای از میمون ها به نام «رزوس» در اوگاندا شناسایی و نخستین موارد ابتلای انسانی آن نیز سال 1952 در اوگاندا و تانزانیا ثبت شد که عارضه آن تولد نوزادان دارای ناهنجاری جمجمه است.
میکروسفالی یک ناهنجاری نادر است که در اثر ابتلا به آن، نوزاد با جمجمه کوچکتر از اندازه طبیعی متولد می شود و در 90 درصد موارد منجر به عقب ماندگی ذهنی، اختلال بینایی یا شنوایی می شود.
برزیل با سه هزار و 700 مورد کوچکی مغز (میکروسفالی) بدترین شرایط را بین کشورهایی دارد که ویروس زیکا در آنها شیوع پیدا کرده است.
وزارت بهداشت کلمبیا نیز از ابتلای بیش از دو هزار و 100 زن باردار کلمبیایی به این ویروس خبر داد و انتظار دارد 700 هزار نفر از مردم به این بیماری مبتلا شوند.
در زمان حاضر هیچ درمان و واکسنی برای این عارضه وجود ندارد و بهترین روش، پیشگیری از تماس با پشه ناقل بیماری است.
تاکنون برای جلوگیری از ابتلا به بیماری ناشی از این ویروس که با نشانه هایی همچون تب، درد در مفاصل، خارش و تحریکات پوستی ظاهر می شود، واکسنی ساخته نشده است.
این نشانه ها تنها در یک هفته آشکار می شود و زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند و امکان دارد جنین با مشکل های مختلف به دنیا بیاید.
این بیماری تقریبا در تمامی کشورهای آمریکای لاتین ثبت شده و مقام های این کشورها افزون بر سم پاشی، روش های مختلفی نظیر استفاده از قورباغه، خفاش و ماهی ها برای نابودی پشه ها و لاروها استفاده کرده ا ند.
از سوی دیگر، شیوع این بیماری به این دلیل نگران کننده است که برزیل کشور میزبان بازی های المپیک امسال ریودوژانیرو که از 5 تا 21 به گزارش ایرنا، آگوست (14 تا 30 مرداد 95)، برگزار خواهد شد نیز گرفتار این ویروس شده است.
به گفته مقام های برزیل، ده ها هزار نفر از مردم مخصوصا در ایالت «پرنامبوکو» واقع در جنوب این کشور به این بیماری مبتلا شده اند.