اقتصاد زیستی جایگزینی مطمئن و ثروت آفرین برای اقتصاد نفتی است
دکتر محمدرضا زمانی روز سه شنبه در آیین آغاز به کار نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری افزود: امروزه شاهد آن هستیم که نفت به عنوان نماد وابستگی اقتصاد کشور و تندیس ضعف اقتصادی و صنعتی ما، قدرت، قوت و اعتبار خود را در بازارهای جهانی و نظام اقتصاد بین المللی از دست داده و بیم آن می رود که قابلیت های بی بدیل ملت آزاد و استقلال طلب فدای این وابستگی شکننده شود.
وی بیان کرد: ظهور اقتصاد زیستی، نویدبخش طلیعه فجر دیگری است که با اتکا به دانش فرهیختگان و دانشمندان و با همت فناوران، صنعتگران و سرمایه گذاران این مرز و بوم خواهد توانست قوت اقتصادی و توان اقتداری را به پیکره اجتماعی این کشور بازگرداند.
زمانی بیان کرد: اقتصاد زیستی دارای همان مولفه هایی است که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری برای توسعه اقتصادی کشور بیان کشده است.
وی گفت: به جرات می توان اذعان داشت که اقتصاد زیستی جایگزینی مطمئن و ثروت آفرین برای اقتصاد نفتی است و موتور محرکه ای است که با آن می توان تلاطم ها و بحران های مالی و اقتصادی را با کم ترین خسران از سر گذراند.
زمانی یادآور شد: در اقتصاد زیستی همراه با تولید ارزش افزوده اقتصادی، در ایجاد فرصت های نوین شغلی به ویژه برای قشر تحصیلکرده و جوان، تولید کالاهای جدید و تجدید پذیر، رفاه اجتماعی، امنیت غذایی، حفظ محیط زیست و در یک کلام توسعه پایدار اقدام کرد.
زمانی افزود: پژوهشگاه علمی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری بنابر نقش کلیدی خود در توسعه فناوری های نوین زیستی و تربیت نیروهای متخصص و ماهر در عرصه زیست فناوری و هماهنگی با جمعی از متخصصان و پیشکسوتان دانش، فناوری و صنعت و اقتصاد، در اقدام ملی اقدام به برگزاری این اجلاس کرده که امید می رود نتایج گفت وگوهای این اجلاس بتواند راهگشای ورود کشور به عرصه نوینی از فعالیت های اقتصادی و صنعتی دانش بنیان شود.
** تدوین سند پیشنهادی سیاست های اقتصاد زیستی در ایران
همچنین در این آیین دکتر محمد میردریکوند دبیر علمی این اجلاس گفت: اقتصاد زیستی یکی از ارکان اقتصاد دانش بنیان و توسعه پایدار است و در نظر داریم در پایان این اجلاس دو روزه تدوین سند پیشنهادی سیاست های اقتصاد زیستی در ایران حاصل شود.
وی بیان کرد: تاریخچه اقتصاد زیستی در ایران در سال 88 مطرح شده، اقتصاد زیستی در ایران دو سال بعد از مطرح شدن این موضوع در جهان در کشور مطرح شد و جای خالی ایران در اجلاس اقتصاد زیستی که در برلین 2015 برگزار شد بسیار نمایان بود در صورتی که ترکیه و مالزی و مصر در این اجلاس حضور داشتند و پنل هایی نیز ارایه کردند.
وی یادآورشد: 50 کشور در این اجلاس جهانی حضور داشتند و ایجاد حکمرانی مناسب و ایجاد همکاری بین المللی مناسب نتیجه برگزاری این اجلاس جهانی بوده است.
نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران 27 و 28 بهمن ماه سال جاری در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در حال برگزاری است.