واکسن بومی ماهیان سردابی رونمائی شد
واکسن بومی ماهیان سردابی به روش تزریقی با همت و تلاش پژوهشگران جهاددانشگاهی تهران تولید شده و می تواند بیماریهای استراپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوریس را از بین ببرد.
برای تولید این واکسن از سوش های بومی استفاده شده و به همین دلیل موثرتر از مشابه خارجی خود عمل می کند.
تولید واکسن ماهیان سردابی به روش غوطه وری سال 90 آغاز شده که به دلایل مختلف از جمله مصرف بالا مورد استقبال قرار نگرفت و نوع ترزیقی آن توسط محققان سازمان جهاد دانشگاهی تهران برای اثرگذاری بیستر و افزایش راندمان، تولید شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مراسم رونمایی از واکسن بومی ماهیان سردابی گفت: تولید این واکسن افتخاری برای کشور است که توسط نیروهای محقق جهاد دانشگاهی تولید شده است.
مهدی خلج اظهار امیدواری کرد که با استفاده از این واکسن شاهد تولید غذای سالم باشیم و از این طریق زمینه افزایش رفاه و شادابی مردم و افزایش درآمد فعالان صنعت آبزی پروری فراهم شود.
همچنین در این همایش از تلاش های 'مهدی میار' و ' مهدی سلطانی' به عنوان پیشکسوت این حوزه تقدیر به عمل آمد.
دکتر مهدی سلطانی استاد و پژوهشگر ممتاز دانشگاه تهران و مهدی میار کارشناس شیلات و تولید کننده و کارآفرین برتر کشور است.
در این مراسم کتاب' بیماری های ویروسی ماهیان' تالیف دکتر مهدس سلطانی و دکتر محمد کاظم عبدی نیز رونمائی شد.
اولین همایش ملی «ایمنی و واکسیناسیون در ماهیان سردابی» با حضور جمعی از مسئولان و فعالان این حوزه و با همت سازمان جهاد دانشگاهی تهران از امروز (سه شنبه) در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.