تفاهمنامه همکاری وزارت علوم و صندوق حمایت از صنایع الکترونیک امضا شد
این تفاهمنامه توسط دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و دکتر علی وحدت رییس هیاتمدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) در راستای تحقق اهداف مقرر در سند چشمانداز، سیاستهای کلی علم و فناوری و اقتصاد مقاومتی مبنی بر تقویت اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع و خدمات مبتنی بر علوم و فناوریهای جدید در ٦ ماده به امضا رسید.
همکاری با هدف تبدیل ایدههای فناورانه و کارآفرینانه به محصول یا خدمت و تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری، حمایت و پشتیبانی از رشد سریع بنگاهها و شرکتهای نوپا و فناور فعال در حوزه الکترونیک و صنایع وابسته، ایجاد کارگروه مشترک همکاری برای سیاستگذاری، برنامهریزی، اجراییسازی و نظارت بر مصوبات دو طرف، تدوین چارچوب همکاری صحا با نهادهای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعم از دانشگاهها، صندوقهای پژوهش و فناوری، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، پژوهشگاهها و سایر مراکز مرتبط، همکاری در اولویتهای حمایتی، فرصتهای سرمایهگذاری، زمینههای مناسب صادراتی و جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت الکترونیک کشور و مرتبط با حوزه فعالیت معاونت، همکاری در زمینه شناسایی و ارائه مدل جدی حمایتی در حوزههای مختلف مرتبط با فعالیت معاونت و فراهم آوردن سازوکار اجرایی آنها از جمله موضوعات همکاری طرفین است.
همچنین همکاری در زمینه توسعه و گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه شرکتها و واحدهای فناور و ارائه محصولات جدید مورد نیاز بازار و حمایت از دستاوردهای فکری و ثبت پتنت و نشان تجاری، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی داخلی و بینالمللی در راستای توانمندسازی واحدهای فناور و شرکتهای تحت پوشش پارکها و مراکز رشد و همکاری در زمینه ارائه خدمات مشاورهای و صنعتی در زمینههای فنی، کسب استانداردها، بازاریابی و تهیه طرحهای توجیهی، پشتیبانی از حضور واحدهای فناور در بازارهای خارجی از طریق شرکت در رویدادها، نمایشگاهها و همایشهای معتبر خارج از کشور، تعامل و همکاری در زمینه گسترش ارتباطات بینالمللی، انتقال فناوری، ایجاد سرمایه گذاری مشترک، همکاری در زمینه ارزیابی، ارزشگذاری، مدیریت ریسک و مدیریت پروژه طرحهای فناورانه تخصصی در حوزه الکترونیک و صنایع وابسته از دیگر موضوعات این تفاهمنامه به شمار میرود.
دکتر وحید احمدی در نشست امضای تفاهمنامه با صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) که در محل وزارت علوم برگزار شد، با بیان اینکه تجاریسازی دستاوردهای پژوهشگران کشور برای ارائه محصولات قابل عرضه و دارای ارزش افزوده از مهمترین برنامههای اقتصاد مقاومتی است، گفت: اجرای بخشهای مختلف این تفاهمنامه از جمله خلاهای موجود در بخش تجاریسازی محصولات دانشبنیان به شمار میرود که تلاش خواهد شد تا در کمیته مشترک به آن جامعه عمل پوشانده شود.
وی با انتقاد از فضای سرمایهگذاری کشور گفت: فضای سرمایهگذاری اصلا حاضر به ریسک در طرحهای دانشبنیان نیست و بانکهای کشور چندان تمایلی به سرمایه گذاری ریسک پذیر ندارند؛ این در حالی است که طرحهای بسیار خوبی در جشنوارهها، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد کشور وجود دارند که با سرمایهگذاری مناسب میتوانند زمینه رشد خوبی در فضای اقتصاد کشور داشته باشند.
دکتر احمدی، سرمایه گذاری ریسک پذیر(VC) و لیزینگ را از جمله فعالیتهای بسیار خوب صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) عنوان و اظهار کرد: اجرای آیین نامه سرمایه گذاری ریسک پذیر صحا میتواند زمینه فرهنگ سازی این نوع سرمایه گذاری در کشور باشد و شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد نیز از آن بهره مند شوند.
وی با استقبال از ایجاد آزمایشگاههای تخصصی خصوصی با حمایت صندوق حمایت از صنایع الکترونیک گفت: با راه اندازی این آزمایشگاهها که هزینههای آن را بخش خصوصی تامین میکند، هم نیاز دانشگاهها تامین میشود و هم مشکل نبود اعتبار کافی در حوزه ستادی رفع میشود؛ البته در این زمینه سازمان استاندارد نیز اعلام آمادگی همکاری کرده تا این آزمایشگاهها به عنوان همکار استاندارد نیز فعالیت کنند.
به گفته معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، از آنجایی که دانشگاهها و مراکز علمی در تامین برخی تجهیزات آزمایشگاهی به روز و پیشرفته با مشکلاتی روبرو هستند، این رویکرد جدید میتواند در جهت تامین نیاز دانشگاهها گام بردارد و به شکل بهینهتری از امکانات موجود استفاده شود.
وی در پایان تاکید کرد: رویکرد مثبت و با انگیزه صندوق حمایت از صنایع الکترونیک و عزم و اراده در مجموعه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم میتواند زمینه همکاری مشترکی را فراهم بیاورد که امیدواریم هرچه زودتر پارکها و مراکز رشد نیز از آن بهره مند شوند.
همچنین دکتر علی وحدت، رییس هیات مدیره و مدیرعامل صحا با اشاره فعالیت حدود 20 ساله صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در دوره جدید فعالیت صحا تلاش شده است که تعامل و همکاری خوبی با اعضای مجمع صندوق شامل وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم، تحقیقات و فناوری، اقتصاد و دارایی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نیرو و سازمان مدیریت و برنامهریزی برقرار شود تا خدمات و تسهیلات صحا به شکل بهتری ارائه و با جامعه هدف تعامل بهتری برقرار شود.
وی افزود: این تفاهمنامه در راستای تعامل با وزارت علوم به عنوان یکی از اعضای مجمع صحا منعقد شده است و درصدد هستیم که تسهیلات صندوق را به سمت حمایت از پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد به عنوان محل اصلی رشد و شکوفایی شرکتهای دانشبنیان ببریم.
دکتر وحدت تصریح کرد: در همین راستا صحا در ماههای گذشته تلاش کرده است علاوه بر حمایت از شرکتهای تولیدی و خدماتی فعال در صنعت به عنوان هدف گذاری اصلی صندوق، از شرکتهای فناور مستقر در پارکها و مراکز رشد نیز پشتیبانی شود؛ به طوریکه تاکنون 20 طرح از پارکهای علم وفناوری و مراکز رشد سراسر کشور مورد حمایت صحا قرار گرفته و قراردادشان منعقد شده و 100 طرح دیگر نیز در مرحله ارزیابی است که تا پایان سال قرارداد آنها منعقد خواهد شد.
به گفته وی، راهاندازی کارگروه مشترک ذیل این تفاهمنامه میتواند روند حمایت صحا از طرحهای پارکها و مراکز رشد را تسریع کند.
وی تصریح کرد: با هدف توسعه فعالیتهای صحا، به دنبال حمایت از طرحهایی هستیم که منجر به نفوذ فناوری در صنایع موجود شود، در این راستا همکاری مشترکی برای تولید لامپهای «ال.ای.دی» با تعامل بین سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا) و بخش طرحهای فنی و اعتباری وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد شده است تا بتوان با ارائه استانداردها، شرکتهای موجود را به سمت ایجاد برندهای بزرگ و تولید لامپهای کم مصرف با کیفیت سوق دهیم.
دکتر وحدت افزود: حمایت از شرکتهای تولید کننده ماشین آلات صنعتی حوزه نساجی و صنایع غذایی به شکل لیزینگ با هدف استفاده از ظرفیتهای داخلی در تامین ماشینآلات مورد نیاز از ماشین سازهای داخلی و یا ارتقای ماشینآلات با سیستمهای اتوماسیون و رونق تولید ملی از دیگر برنامههای صندوق در حوزه نفوذ فناوری در صنعت به شمار میرود.
وی با اشاره به تعامل با صندوقهای پژوهش و فناوری با هدف تقویت نهادهای مالی و دانشبنیان خصوصی صندوق گفت: در تلاش هستیم که ضمانتهای صندوقهای پژوهش و فناوری با حمایت صحا برای شرکتهای دانشبنیان مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرعامل صحا با اشاره تدوین و تصویب آییننامه سرمایه گذاری ریسک پذیر با حمایت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم در مجمع عمومی صحا گفت: این آییننامه به عنوان اولین آییننامه سرمایهگذاری ریسک پذیر درکشور محسوب میشود که دولت به شکل مستقیم وارد آن شده است و امیدواریم با حمایتهای وزارت علوم هر چه سریعتر در دولت به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه هدفگذاری صحا ورود مستقیم در اجرای سرمایه گذاری ریسک پذیر نیست، تصریح کرد: رویکرد صحا در اجرای این آییننامه استفاده از ظرفیت و پتانسیل بخش خصوصی به خصوص صندوقهای پژوهش و فناوری است.
دکتر وحدت خاطرنشان کرد: مدل اجرایی آییننامه به این شکل است که یک شرکت خصوصی یا صندوق خصوصی سبدی شامل حداقل سه طرح با رعایت مشخصات و استانداردهای از پیش تعیین شده جهت سرمایهگذاری ریسک پذیر ارائه میکند، سپس صحا با اعطای تسهیلات پنج ساله با نرخ سود ٦ درصد به میزان سرمایهای که شرکت یا صندوق سرمایهگذاری میکنند، از طرحها حمایت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه حمایت از برگزیدگان جشنوارههای جوان خوارزمی و شیخ بهایی از دیگر برنامههای صحا در حوزه وزارت علوم به شمار میرود، گفت: طرحهای این دو جشنواره در حال ارزیابی توسط کارشناسان صحاست که امیدواریم با بهرهمندی از تسهیلات صندوق بتوانند وارد بازار شده و ارزش افزوده ایجاد کنند. البته بزرگترین کمک به برگزیدگان جشنوارهها کمک به رشد آنهاست و اعطای جایزه چندان برای آنها مثمرثمر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه متاسفانه در حمایت از بخشهای آموزش، پژوهش و راهاندازی آزمایشگاههای تخصصی مرجع با پارکهای علم وفناوری و مراکز رشد چندان موفق نبودیم، گفت: این درحالی است که در بخش آموزش و پژوهش چنانچه شرکتی نیاز به پژوهشی برای توسعه محصول جدید داشته باشد چنانچه به دانشگاها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد سفارش دهد، هزینههای آن را صحا به شکل تسهیلات ارزان قیمت تقبل میکند یا به این شکل که چنانچه دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری بتوانند در فعالیتهای تحقیقاتی نیازهای شرکتهای صنعتی و تولیدی را رفع کنند، صحا به شکل تسهیلات هزینه این فعالیتها به شرکتها تسهیلات ارائه میکند.
به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش، در این مراسم دکتر خسرو پیری مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران و کارشناسان این دفتر و صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک حضور داشتند.
No tags for this post.