چاقی مادر بر باکتری های روده نوزاد بی تاثیر هستند

تین راسک لیچت (Tine Rask Licht) به عنوان یکی از راهبران این تحقیق در این باره بیان کرد که:« نتایج تحقیق ما نشان دهنده این است که گذار از نحوه تغذیه نوزادی به سمت مصرف غذای خانواده عامل مهمی برای رشد باکتری های روده است. چاقی مادر بر روی تنوع میکروبی یا فراوانی تاکسون خاص در طول دوره تغذیه تاثیر نخواهد گذاشت.»

یکی از شاخص های اصلی ایجاد باکتری های روده طول مدت شیر دهی و ترکیب رژیم غذایی مکمل است. ترکیبات باکتری های روده در هر این گروه ها به شدت تحت تاثیر شروع خوردن غذاهایی است که سرشار از پروتئین و فیبر هستند.

باکتری روده اجتماع  پیچیده ای از میکروارگانیسم هایی است که در دستگاه گوارش زندگی می کنند. نوزادان در ابتدای تولد این باکتری ها را در روده خود ندارند ولی این باکتری ها بعد از تولد بلافاصله در روده نوزاد شروع به رشد می کنند. چندین سال اول زندگی در ایجاد میکروب های درون زای روده یک فرد بسیار مهم تلقی می شود. در طی سال های بعدی این باکتری ها می توانند در پاسخ به عواملی نظیر رژیم غذایی کمی تغییر کنند. باکتری های روده هر شخص از دیگری متمایز است. لیتچ در این باره بیان کرد که: « روده فرد تقریبا مشابه با اثر انگشت او منحصر به فرد است.»

باکتری روده به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی انسان بوده و با چاقی در ارتباط است. کودکانی که والدینی چاق دارند در خطر بیماری چاقی قرار دارند و تنها بعضی از این امر توسط استعدادهای نهفته ژنتیکی توضیح داده شده است. در حالی که بسیاری از تحقیقات گذشته بر روی اثرات رژیم غذایی نوزادی به خصوص شیر دادن تمرکز داشته اند، تحقیقات بسیار کمی نیز تاثیر چاقی مادر را بر روی باکتری های روده فرزند مورد مطالعه قرار دادند.

یکی از شاخص های اصلی ایجاد باکتری های روده طول مدت شیر دهی و ترکیب رژیم غذایی مکمل است. ترکیبات باکتری های روده در هر این گروه ها به شدت تحت تاثیر شروع خوردن غذاهایی است که سرشار از پروتئین و فیبر هستند. لیچت در این باره بیان کرد که:« ما دریافتیم که شروع خوردن غذاهای خانواده یکی از اصلی ترین شاخص های ایجاد اکوسیستم های پیچیده باکتریایی در روده نوزاد 9 ماهه است. غذا، تنوع و ترکیبات باکتری ها را مشخص می کند و این امر بسیار مهمی است. به خوبی دانسته شده که شیر دهی تاثیر بسیار زیادی بر روی باکتری های روده دارد اما هیچ کس سابقا بر روی تاثیرات رژیم غذایی بر روی این مولفه تاکید نکرده بود.»

منبع: sciencedaily

ترجمه:  احمد محمد حسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا