برپایی «رویداد پیوند آب و انرژی»در دانشگاه شریف

یکی از اصلی‌ترین چالش‌های دنیای امروز، بحران آب و انرژی است. «رویداد پیوند آب و انرژی شریف» که با حضور متخصصان و کارشناسان آب و انرژی برگزار می‌شود، شامل ارائه مقالات، سخنرانی‌های کلیدی، کارگاه‌های تخصصی، نمایشگاه، میز گرد و مسابقه خواهد بود.

فراهم شدن بستری برای پژوهش و مطالعات علمی در حوزه پیوند آب و انرژی و توسعه تحقیق، اهمیت توجه همزمان به پیوند آب و انرژی توسط دانشجویان، پژوهشگران، صنعتگران و مهندسین، انتقال مطالعات موردی پژوهشگران به صنعتگران و سیاستگذاران، تجمیع پژوهشگران و صنعتگران حوزه‌های آب و انرژی و توسعه تحقیق و پژوهش در زمینه‌های مشترک این دو حوزه و فرهنگ‌سازی در راستای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب و انرژی در سطح جامعه از اهداف اساسی برگزاری این رویداد است.

همچنین، مدیریت هوشمند تاسیسات آب و انرژی، تولید همزمان آب و نیرو، مصرف هوشمند آب در کشاورزی، سنجش، ابزار دقیق و اتوماسیون، ردپای انرژی در استحصال، تصفیه و توزیع آب، ردپای آب در تولید و تبدیل انرژی، مدیریت سبز عرضه و تقاضا و جمع‌آوری، پایش و پردازش اطلاعات، از جمله مهم‌ترین محورهای رویداد پیوند آب و انرژی شریف است.

در این همایش، میزگردهای متعددی با محوریت آب، انرژی و اقتصاد، آب، انرژی و امنیت غذایی، آب، انرژی و محیط زیست، آب، انرژی و تغییر اقلیم و آب، انرژی و فناوری‌های نوین برگزار می‌شود. این همایش با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان تهران، وزارت نیرو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان حفاظت محیط زیست، پژوهشگاه نیرو و شاخه ایران IEEE برگزار می‌شود.

دکتر علی اصغر اعلم‌الهدی، رییس کمیته علمی «رویداد پیوند آب و انرژی شریف» در خصوص دلیل برگزاری این رویداد به صورت بین رشته‌ای گفت: نقش فناوری‌ها در افزایش بهره‌وری آب و کاهش هدررفت بسیار تاثیرگذار است. در بحث مدیریت منابع آب، کسانی که تا به حال عمده فعالیت‌ها را بر عهده داشته‌اند، مهندسان عمران-آب و مهندسان کشاورزی-آبیاری بوده‌اند. اما آن چیزی که نتیجه سند فناوری‌های راهبردی آب را نشان می‌دهد، این است که ما به تدریج از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی حرکت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: چیزی که دنیا در حال حرکت به سوی آن بوده و ما هم ناگزیر هستیم که در همان جهت حرکت کنیم، کشاورزی هوشمند (Smart Agriculture) است. ابزار و فناوری‌های مورد نیاز رسیدن به کشاورزی هوشمند و همچنین آب و انرژی هوشمند (مدیریت هوشمند تاسیسات آب و انرژی از محورهای این رویداد) نیاز به توجه ویژه متخصصان سایر رشته‌های مهندسی دارد، لذا اولین سمینار پیوند آب و انرژی را در سیزدهمین سمینار سالانه دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف توسط کانون علمی-فرهنگی رسانا و انستیتو آب و انرژی شریف به طور مشترک برگزار می‌کنیم.

وی افزود: بیش از یک دهه است که در جهان به پیوند آب و انرژی به صورت جدی توجه می‌شود و امیدواریم که این موضوع در کشور ما نیز اهمیت یافته و جایگاه واقعی خود را پیدا کند تا به اهمیت و وابستگی این دو منبع به یکدیگر پی برده و فضایی ایجاد شود تا دانشجویان و فارغ التحصیلان مهندسی برق از طریق ساخت سنسور، سیستم فرمان، انتقال، جمع آوری، پردازش داده‌ها و تصمیم گیری هوشمند به افزایش بهره‌وری آب و انرژی بپردازند.

دکتر اعلم الهدی تاکید کرد: با توجه به محورهای مختلفی که در این رویداد وجود دارد، دانشجویان مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر، صنایع، مدیریت، اقتصاد و مواد می‌توانند برای اجرایی شدن و به کارگرفته شدن فناوری‌های مورد نیاز در کشور، با این محورها آشنا شده و شروع به فعالیت کنند.

رییس انستیتو آب و انرژی در ادامه خاطرنشان کرد: در این رویداد محورهای هشت گانه‌ای برای ارائه مقالات علمی با همفکری متخصصین حوزه آب و انرژی انتخاب شده تا از این طریق بتوانیم با استفاده از یافته‌های پژوهشی در افزایش بهره‌وری مصرف هوشمند آب و انرژی بستری برای تبادل اطلاعات فراهم کنیم.

دکتر اعلم‌الهدی در ادامه افزود: در دنیا بیشترین مصرف آب در قسمت کشاورزی بوده و حدودا 70 درصد مصرف دنیا و شاید بیش از 80 درصد مصرف آب ایران در بخش کشاورزی باشد. لازم است که فناوری‌ها در این زمینه به کار گرفته شده و صرفه‌جویی 20-10 درصدی در مصرف آب از طریق جلوگیری از هدررفت و کاهش تبخیر و همچنین انجام آبیاری هوشمند (استفاده از آب به اندازه نیاز گیاه) از طریق همکاری بین رشته‌ای مهندسی موفقیت‌های مناسبی را بدست آوریم.

این عضو هیات علمی دانشگاه شریف در ادامه گفت: به عنوان دبیر کارگروه آب در ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وظیفه دارم از این فعالیت دانشجویی حمایت کنم. همچنین علاقه‌مندیم که در این رویداد شرکت‌های ارائه کننده محصولات دانش‌بنیان یا فناوری‌های جدید را که به نوعی به موضوع «مدیریت هوشمند تاسیسات آب و انرژی» کمک می‌کنند، با برپایی نمایشگاه محصولات فناوری‌های جدید بین‌المللی و توانایی داخلی در تولیدات پیشرفته نشان داده و از طرفی دانشجویان رشته‌های مرتبط (برق و مکانیک و …) در کنار هم با استفاده از این فرصت ایده‌های مفید برای تشکیل شرکت‌های دانش بنیان را در تعامل با صنعتگران و متخصصان یافته و نسبت به طراحی، تولید، توسعه و ارتقای دستگاه‌ها و فناوری‌های مورد نیاز کشور اقدام کنند.

وی گفت: در نظر داریم تا غرفه‌های نمایشگاهی به صورت محدود در اختیار شرکت‌های خاصی که از درجه اعتبار خوبی برخوردار باشند، قرار دهیم، لذا دعوت می‌کنم شرکت‌هایی که این ویژگی‌ها را داشته و در سطح بالایی از فناوری قرار دارند و به نوعی خدمات یا محصولات مرتبط با موضوع این رویداد را ارائه می‌کنند، از این فرصت استفاده کرده و در این نمایشگاه شرکت کنند.

دکتر اعلم‌الهدی در پایان صحبتهای خود ضمن اشاره به زمان برگزاری این رویداد گفت: رویداد پیوند آب و انرژی شریف طی روزهای 11 تا 13 اسفند ماه امسال برگزار می‌شود و ضمن این رویداد مسابقه‌ای برگزار خواهد شد که علاوه بر ارائه ایده‌ها، طرح‌ها و معرفی آنها به شرکت‌ها و نهادهای مربوطه، ایده‌هایی را که پتانسیل صنعتی شدن دارند تا مرحله تجاری‌سازی پیش خواهد برد. این بخش با حمایت و همکاری مرکز رشد و فناوری‌های پیشرفته شریف و سامانه توسعه ایده‌های کارآفرینانه شریف (ستاک) برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش، علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای enerwat.sharif.ir مراجعه کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا