انجماد کامل و زنده کردن دوباره مغز خرگوش
به تازگی گروهی از محققین با همکاری تیم پزشکی تحقیقاتی مجهز خود در کالیفرنیا با موفقیت توانستند مغز منجمد شده یک خرگوش را بدون کمترین تغییرات به حالت اول باز گردانند . ساختار فیزیکی مشابه در برخی از اعضای بدن موجودات و انسان ها در یافتن پاسخ دانشمندان این حوزه به سوالات گوناگون کمک شایانی کرده است . در این روش دانشمندان سعی در بازیابی مغز جانداران در خارج از بدن آن ها و باز گرداندن مجدد آن ها به حالت اولیه با کمترین تغییررا دارند که شاهکار اخیر این گروه تحقیقاتی در حفظ مغز این پستاندار کوچک باعث به ارمغان آوردن جایزه ای به همین نام برای این گروه شد.
در گزارش مفصل بنیاد حفظ مغز که مسئولیت اجرا و بررسی این گونه تحقیقات را به عهده دارد ؛ عنوان شده است که این مورد اولین نمونه موفق و تقریبا کامل در زمینه حفظ بلند مدت مغز یک جاندار است که درجه بالای انجماد و زمان طولانی آزمایش باعث به وجود آمدن تغییر در این عضو نشده است وبه نوعی هیچ خللی در عملکرد آن وارد نکرده است .
این گروه از روشی نوین و توسعه یافته ای به نام تثبیت انجمادی آلدهید استفاده میکند . در این روش نوین از گلوتار آلدهید وسپس پرفیوژن با حدود 65 درصد اتیلن گلیکول استفاده می شود که این ترکیب باعث ثبات و محافظت از مغز در طول دوران انجماد می شود و تا زمانی که مغز در حال انجماد و رسیدن به منفی 211 درجه فارنهایت است ، ماده فوق الذکر از سلول های آن محافظت می کند .
گفتنی است این گروه از روشی نوین و توسعه یافته ای به نام تثبیت انجمادی آلدهید استفاده میکند . در این روش نوین از گلوتار آلدهید وسپس پرفیوژن با حدود 65 درصد اتیلن گلیکول استفاده می شود که این ترکیب باعث ثبات و محافظت از مغز در طول دوران انجماد می شود و تا زمانی که مغز در حال انجماد و رسیدن به منفی 211 درجه فارنهایت است ، ماده فوق الذکر از سلول های آن محافظت می کند .
درتحقیقاتی که قبلا نتایج آن اعلام شده بود از محدودیت توان این روشی انجمادی یا فریز کردن برای حفظ سیستم اعصاب سیناپسی (که به اصطلاح عنوان کلید سیم کشی ظریف در حافظه و یادگیری را یدک میکشد) به عنوان نقص در این روش یاد می شد که آخرین تحقیقات و موفقیت در بازیابی کامل این اعصاب برای دانشمندان این حوزه گامی رو به جلو تلقی می شود .
دکتر کنت هیورث رییس این مرکز تحقیقاتی با بیان اینکه نورون و سیناپس هر کدام به زیبایی و بدون کوچکترین تغییر در سراسر مغز حفظ شده اند ، خاطر نشان کرد : سادگی شگفت انگیز این مغز همانند زمانی که است برای اولین بار وارد این پروسه انجماد شد و بعد از گذشت این زمان با کوچکترین تغییر و لطمه ای در این ساختار به حیات خود ادامه میدهد .
وی در پایان با بیان این که سیر تحقیقاتی فوق همچنان امیدوارانه رو به سوی آینده و تحقیقاتی گسترده تر در این حوزه است ابراز امیدواری نمود که در مرحله بعدی این آزمایش با نمونه قرار دادن مغز یک خوک که از لحاظ ساختاری شباهتهایی با مغز انسان دارد به نتایج بهتری در این حوزه دست پیدا کنند .
منبع: upi
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.