همکاری پژوهشی روسیه و چین در قطب
سازمان مطالعات و پژوهش های اقیانوسی چین خبر از آغاز دور جدید پژوهش های مشترک این کشور و روسیه در قطب شمال و جنوب داد. در بیانیه رسمی منتشر شده از سوی این سازمان که با نام SOA شناخته شده و به تازگی منتشر شده است ، اعلام شد : هفتمین دوره پژوهش های قطب شمال در سال 2016 توسط چین انجام خواهد شد و برای نخستین بار در این پژوهش ها ، دانشمندان کشور روسیه نیز مشارکت خواهند داشت.
هفتمین دوره پژوهش های قطب شمال در سال 2016 توسط چین انجام خواهد شد و برای نخستین بار در این پژوهش ها ، دانشمندان کشور روسیه نیز مشارکت خواهند داشت.
گفتنی است دولت چین همچنین در نظر دارد دور جدید پژوهش ها در قطب جنوب را نیز آغاز کرده و یک تیم ویژه از دانشمندان با هدف شناسائی و کشف بیشتر قطب جنوب به این منطقه اعزام شده و یک پایگاه خدمات هوائی نیز با هدف خدمت رسانی به دانشمندان و پژوهشگران در این منطقه تاسیس شده است که به آن ها کمک می کند تا شرایط اقلیمی قطب جنوب را بررسی کنند.
در گزارش منتشر شده درباره برنامه های پیش روی پژوهشی در قطب جنوب ، همچنین اعلام شده است که کشور چین در نظر دارد نسبت به انجام آزمایشی پروژه ای با هدف جستجوی مواد معدنی و بررسی تنوع زیستی در اعماق دریاهای قطب جنوب اقدام کند.
دور جدید پژوهش های مشترک روسیه و چین در قطب شمال با استقبال مسئولان سیاسی و دانشمندان دو کشور رو به رو شده و در همین راستا سرگئی دونسکوی وزیر منابع طبیعی روسیه در اواخر سال گذشته میلادی اعلام کرده بود: روسیه توجه ویژه ای به همکاری های پژوهشی با کشور چین در حوزه مطالعات قطبی داشته و این کشور شریک بسیار خوبی برای ما است زیرا از نظر فناوری و سطح علمی دارای قابلیت های ارزشمندی است.
از سوی دیگر هونگ لی سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در پاسخ روسیه اعلام کرد : ما آمادگی کامل جهت همکاری های علمی – پژوهشی و تبادل تجربیات و فناوری های مرتبط با تحقیقات قطبی را با روسیه داریم .
منبع: tass
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.